Горанов: Лотарията вече ще се организира само от БСТ, щетите за бюджета са за около 560 млн.

13.02.2020 / 16:54 1

Снимка Булфото

Мисля, че законът дава отговор на голяма част от въпросите. Всички други игри, възможни по Закона за хазарта, ще могат да се организират и от частни оператори, така че не се променят много неща по Закона за хазарта, освен че Лотарията като вид игра може да се организира само от Българския спортен тотализатор. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, предаде репортер на Novini.bg.

,,Не мисля, че може да има сделка от типа ''при форсмажор няма да ти плащам''. Това е все едно да влезете в магазин и да кажете ''купувам си нещо, но при форсмажор няма да го платя''. Това няма как да стане. Исковете трябва да са към длъжника, а не към държавата'' разясни Горанов на въпрос дали спечелилите от Лотарията биха могли да заведат съдебни искове срещу държавата, ако лотарийният оператор не изплати дадена печалба поради форсмажорни обстоятелства, за каквото се счита национализацията на Лотарията.

,,Финансовата инспекция е на път да издаде окончателен доклад - щети за около 560 млн. лева са нейните констатации. Мисля, че това число се чу и в ефир. Но повече детайли по самата инспекция може да споделяме само след разрешение от прокуратурата. Резултатите от нея ще бъдат част от всички процеси, които се провеждат във връзка с досъдебните производства. Освен при лотариите, има установени нарушения и при други игри'', разкри още финансовият министър.

,,Оценките и на Международния валутен фонд, и на други анализатори са, че има всъщност аргументи да се смята на база на иконометрични модели, които се използват за оценка на валутните курсове, че българският лев е подценен, така че не виждам защо, кой и как насажда точно обратната теза, но именно с аргументите за страха на отношението между лев и евро ми дават увереност, че присъединяването на България към Еврозоната ще доведе до допълнителна стабилност и увереност. Страхът от времето, когато колеги като г-н Гечев отговаряха за изпълнителната власт очевидно е жив в главите на хората и те се притесняват. Искам да ги уверя, че самият процес не буди никакъв повод за притеснение'', коментира Владислав Горанов.

,,Всеки български лев ще бъде заменен в съотношение 1,95583 към евро, т.е. ако имате 1955 лева във вашата банкова сметка, след приемането на еврото тази сума ще стане 1000 евро'', уточни министър Горанов.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Бат Жоро (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1668 | Одобрение: -52
Уууууууууууууууууууу!!!!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама