Горските прибраха две каруци и автомобил за незаконна сеч във Варненско

13.02.2018 / 12:28 2

снимка Булфото, архив

Близо 17 куб. м дърва за огрев, две каруци с коне, автомобил и моторни триони са задържани при проверки на горските стражари във Варненска област.


При обход на територията на ДГС „Варна” са съставени 6 акта за незаконната сеч на общо 5 куб. м дървесина. Служителите на стопанството са конфискували две каруци с коне и два моторни триона.
Автомобил, натоварен с 0,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев, пък е задържан при проверки в ДГС „Цонево”. По случая са съставени два акта.
Горските стражари към ДЛС „Шерба” са установили незаконна сеч на 6 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени 6 акта и 1 констативен протокол.
Масирани проверки са извършени и в границите на ДГС „Провадия”. 
Служителите на стопанството са написали 11 акта и са конфискували 4,2 куб. м дърва за огрев.В резултат от интензивната контролна дейност в горите, стопанисвани от 
ДГС „Суворово”, са съставени 4 акта и 2 констативни протокола. Задържани са общо 1,10 куб. м дърва за огрев.
В рамките на изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, част от което са и петте стопанства във Варненско, са извършили 668 проверки. 153 от тях са в обекти за добив на дървесина, 204 – на превозни средства, 267 – на ловци, а 44 – на други физически лица. На територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен в периода от 5 до 12 февруари служителите на СИДП са 
съставили 47 акта и 10 констативни протокола.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
gugutka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36216 | Одобрение: 16301
Защо не проверят тировете преди Дюлино, а се занимават с каруци? Там е много интересно.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама