Готвачи от "Мастер шеф" с противогрипна рибена чорба - евтина и лековита
Кадър БТВ
Симеон Стефан и Аврам - финалисти от "Мастер шеф" показаха в предаването "Преди обед" как се прави противогрипна рибена чорба.
Аврам Боримечков е фризьор и кулинар. Във вихъра на грипната епидемия той показва как се готви "противогрипна рибена чорба".
"Изчиства се рибата. Люспите са махнати. За бульона се използва студена вода. Като заври се посолява., говорят си тримата майстори.
Според водещите целта е забавлението.
Супата се нарича още "изчистване на хладилник", т.е. използва се всичко, което е в хладилника.
Рибата може да е всякаква - от фризера - скумрия, сьомга, каквато има.
Рибата се изчиства и се поставя в студена вода. Отцежда се след завиране бульона, за да е бистър.
Зеленчуците - копър, целина, моркови пащърнак три вида чужки и други се нарязват на кубчета, задушават се и се слагат в бульона, където е вряла рибата и така врат още няколко минути. Добавя се годжи бери. Рибата се обезкостява и се поднася в отделна купичка със ситно нарязани зелени билки и цитруси.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!