Готвят багери за още 60 незаконни къщи в „Максуда”

10.01.2019 / 20:04 16

Снимка: Facebook 

Поне 60 незаконни къщи във варненското гето „Максуда” ще бъдат съборени през тази година. Това обяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик кметът на район „Младост” Христо Христов, според когото вдигнатите без разрешение постройки в махалата са около 2000. Първите от тях, които се очаква да бъдат разчистени, се намират по дерето до улиците „Кап. Райчо Николов” и „Свобода”. В края на миналата година бяха бутнати други 19 къщи.


„Радвам се, че си свършихме работа и то не преди избори. През годините обаче администрацията не си е вършила работа. Аз имам твърдата воля и подкрепата на Община Варна за премахване на незаконите постройки. Това е тежък процес с дълги процедури, върху който има засилен мониторинг. Заради събарянето преди време имаше натиск от страна на неправителствени организации, но техните представители вече се отказаха да разговарят с мен”. В началото на декември бяха съборени поредната порция незаконни постройки, изградени върху общинска земя в ромската махала. Тогава багерите сринаха 19 къщи на улиците “Д-р И.Селименски” и улица “Г. Пеячевич”, за които има влезли в сила заповеди за премахване. Седмица преди това обитателите им бяха информирани по надлежния ред за принудителното събаряне, съобщиха от район “Младост”.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Герге ле до pdf (преди 6 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще напиша само едно словосъчетание: "служебен транспорт". Ся вдяна ли?
8
0
до: pdf (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще се намерят и българи да я вършат тази работа, стига работодателите да не са стиснати и да плащат както в европа. В другите страни се държи изпит за да работиш като сметосъбирач !
6
0
якошиба (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НА САПУН ВСИЧКИТЕ
13
3
Mydko (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
на Марешки двуетажния фитнес на плажа на Кабакум законен СТРОЕЖ  ли е, или временен поставяем обект ли е. Лилинцето навремето се обърка  горката като Министър, пълни глупости дрънкаше "първия етаж бил търговски обект, пък втория бил надстройка,  законен строеж"
15
1
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 44647 | Одобрение: 23192
на Марешки двуетажния фитнес на плажа на Кабакум законен ли е? 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
11
2
blue_fish (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Без сериозна програма за образоване, трудоустрояване, жилищно настаняване и промяна на начина на живот на тези хора проблемът само се измества териториално и времево, разраства се и възможностите му за решаване постоянно намаляват. Дори наличието на такава програма, при мобилизиране на огромен национален ресурс от средства и обществена енергия, би отнело поне 15-20 години преди появата на истински резултати. А програма няма.
17
1
ка (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кмета Христов казва,2000 незаконни постройки,съборени 19,сега се планират 60,администрацията не си е свършила работата.Администрацията си има длъжности,а заемащите ги имат имена,така че по именно с конкретни наказания и освобождаване,не може,с този начин на работа да чакаме резултати и желаната от всичките ни промяна.
9
12
pdf (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Имам един въпрос към вас? (не съм циганин) Ако бъдат изгонени всички цигани от Варна кой според вас ще хвърля вашите боклуци от казаните за смет? Кой ще чисти улиците и спирките? Кой ще работи на ремонтните дейности на ВиК, пътища и всякаква друга инфраструктура? Кой ще ви строи новите кооперации по кварталите? Отговорете без да критикувате ?
31
2
реалиста (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Реално този етнос е паразитен, затова каменар е най удобното място ..Някога в Максуда, живееха една шепа цигани и нямаха право да напускат махалата си, извън нея ги биеха като тъпани...Че днес за по цивилизовано да се изселят в каменар, а фалшивите партии начело с вампирските сдружения като Евро Ромо БХК и подобни да не ги подкрепят и да бъдат забранени...РЕФЕРЕНДУМ !
32
1
партизанин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Една хубава инициатива,една хубава кампания(доста закъсняла)-Събаряне навсякъде!В цялата страна!С какво незаконните, смърдящи и разпространяващи болести(не само хепатит и морбили)купчини боклуци(копторите)в Максуда,са по-незаконни, от тези в Нов път(Видин),Филиповци,Факултето(София)и на други места?Или се чака пореден тежък инцидент с жертви и осакатени?Багери-навсякъде,където има такива незаконни гета!Ако има нужда от помощ-ще помогнем безвъзмездно за възстановяване на законността и реда.
26
4
Варненец (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се почва събарянето веднага!!!! Всички мангали на 200км.от Варна!!!! Хайде от всички страни едновременно!!!!
18
2
milen stanev (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
moje poliana s raigrac ili niakoe igri6te
44
0
Аз (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Махайте я таьи клоака в сърцето на града! Не може да се мине край тях,пълна отврат!
41
0
бай Юсеин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Максуда трябва да се срине и сравни с земята ,а циганите в Каменар и Въглен
41
2
Ко? Не! (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Алелуя. 2000 къщи ÷ 60 бр/година и след 33 години няма да има гето. Тоест ще позволите на някой да живее още 33 години в незаконната си къща? Нима това е законно?
35
0
ТИМ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще сринем и последния коптор !!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама