Готвят багери за още 60 незаконни къщи в „Максуда”

10.01.2019 / 20:04 16

Снимка: Facebook 

Поне 60 незаконни къщи във варненското гето „Максуда” ще бъдат съборени през тази година. Това обяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик кметът на район „Младост” Христо Христов, според когото вдигнатите без разрешение постройки в махалата са около 2000. Първите от тях, които се очаква да бъдат разчистени, се намират по дерето до улиците „Кап. Райчо Николов” и „Свобода”. В края на миналата година бяха бутнати други 19 къщи.


„Радвам се, че си свършихме работа и то не преди избори. През годините обаче администрацията не си е вършила работа. Аз имам твърдата воля и подкрепата на Община Варна за премахване на незаконите постройки. Това е тежък процес с дълги процедури, върху който има засилен мониторинг. Заради събарянето преди време имаше натиск от страна на неправителствени организации, но техните представители вече се отказаха да разговарят с мен”. В началото на декември бяха съборени поредната порция незаконни постройки, изградени върху общинска земя в ромската махала. Тогава багерите сринаха 19 къщи на улиците “Д-р И.Селименски” и улица “Г. Пеячевич”, за които има влезли в сила заповеди за премахване. Седмица преди това обитателите им бяха информирани по надлежния ред за принудителното събаряне, съобщиха от район “Младост”.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
15
1
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 59410 | Одобрение: 31400
на Марешки двуетажния фитнес на плажа на Кабакум законен ли е? 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама