Готвят ли коалиция Волен и Воля?

14.09.2018 / 12:07 7

Снимка: Флагман

Доскорошните политически конкуренти Веселин Марешки и Волен Сидеров продължават да стоплят отношенията си. Техните депутати са се подписали под общо проекторешение в подкрепа на унгарския премиер Виктор Орбан, чиято страна е заплашена от евросанкции заради базови нарушения в областта на върховенството на закона и основни демократични принципи, съобщава Флагман.Водачът на „Атака” Сидеров днес изнесе декларация от името на парламентарната група на „Обединени патриоти”, с която изрази обаче по-скоро партийна позиция. Той поздрави ГЕРБ за това, че техните евродепутати са гласували против санкциите срещу Унгария.

„Не да накажем Унгария, а да поощрим Унгария – това казвам аз. Не да налагаме санкции, а да изразим още по-ясно нашия глас и в тази връзка една… така новина от последните часове – група депутати от Народното събрание, колеги от партия „Воля”, тяхна беше инициативата, колеги от партия „Атака” подписахме едно проекторешение, с което българското Народно събрание да възложи на министър-председателя да вземе ясна позиция против санкциите срещу Унгария”, заяви Волен Сидеров.

По този начин България щяла да покаже своята физиономия, която вече изграждала последната година-две много ясно – „физиономия на по-суверенна държава; не голяма, но държава, която държи на своето достойнство, която може да се опъне и на главното течение в Европа, когато вижда, че то не е правилно”.

Припомняме, че в края на юли Веселин Марешки защити Волен Сидеров при поредния конфликт в групата на „Обединените патриоти” (ОП).

Доскоро лидерът на „Воля” нападаше националистите и лично Сидеров. Причината е, че формацията на Веселин Марешки се бори за място на националистическия фронт.Марешки твърдеше, че „Воля” били истинските патриоти, а не партиите от ОП.
През последните два месеца обаче нападките към тях спряха.


Междувременно конфликтите в самата коалиция ОП продължават и разпадът като че ли е неизбежен. ВМРО, „Атака” и НФСБ обаче трябва да се готвят за евроизборите през май догодина, които може да се окажат ключови за политическата ситуация в страната в близка перспектива.
Въпросът е дали „Воля” ще влезе в коалиция с някоя от националистическите партии.


Веселин Марешки вече влезе коловоза на русофилите, които са за радикална промяна на геополитическата линия на страната, включваща излизане от НАТО и дори от Европейския съюз. Това го прави най-близък с партия „Атака”, която се изявява като руски сателит.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
1007 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11880 | Одобрение: 4635
Цирка ще е пълен с тия двамата !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама