Говори възпитателят, удрял ученички в Ловеч (Видео)

14.03.2019 / 19:58 9

Възпитателят, удрял с юмруци ученички в ловешко училище, докато ги разтървава, подаде оставка. Вчера мъжът беше арестуван за кратко и освободен. По думите му физическата сила била неизбежна и е спасила децата от по-тежки последствия. А експерти настояват за спешни обучения на учителите как да действат при подобни ситуации.


Георги бил повикан от секретарката, за да разтърве биещите се момичета, едно от които - Барбара, е дете със специални потребности.

"С четирима човека се е сбила в този ден. Побесняла, тръгнала с един да се бие, после - с друг, набила е учителката - ударила я е няколко пъти по краката, по рамене. То беше нещо кошмарно, то се дърпаха коси, то бой", каза пред камерата на NOVA възпитателят Георги Димитров.

Възпитателят, който е и бивш треньор по борба, извил ръката на едно от момичета, но това не помогнало. Затова решил да използва повече сила.

"За момента това ми дойде... То не е програмирано, нямах време да помисля и за една секунда. За мен беше много стресиращ фактор", заяви Димитров. 

Адекватно подготвени да действат в подобни ситуации са само ресурсните учители, твърдят експертите. Те обаче не достигат в училищата. А общообразователните педагози нямали нужните умения да се справят с агресивни деца.

"Ето в случая, например, това което би било по-правилно - първо той да контролира ръката, която скубе, след това има специални техники за това как трябва да разруши този захват за косата, да използва техника, с която да ограничи мобилността на детето, след което вече да се опита да му въздейства, така че да го успокои", обяснява преподавателят в Софийския университет д-р Цветослав Николов.

В много страни физическа намеса от страна на учителя е допустима и регулирана с правила, но само в ситуации с висока степен на риск. У нас през 2012 г. е приет механизъм за борба с училищния тормоз. Той включва оценка на риска за всяко дете със специални потребности.

"Момичето има проблеми със своето поведение. Никой в това училище явно не е оценил достатъчно риска", коментира директорът на Дирекция "Права на детето" при омбудсмана Ева Жечева.

Няколко дни след инцидента Георги твърди, че съжалява за случилото се, но по думите му с намесата си той дори спасил битото момиче, защото в този момент в стаята връхлетял и приятел на една от замесените в скандала.

"Той буквално се стрелна и й тегли един ритник в корема. Той е над 100 кг мъж. Може би и от удара Барбара вече пусна косата. Ако не бяхме ние, той щеше да я пребие", заяви възпитателят Георги Димитров. 

Възпитателят вече е пуснал молбата си за напускане и няма да се връща на работа. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 42268 | Одобрение: -47722
Ах, колкото те боли само, че нямаш мозък и не си могъл да получиш квалификация...... Боли те, ах колко те боли......осъзнаваш, че си дебил!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
1
2
ДИВАКА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28214 | Одобрение: -1021
КУС КУС-ГОВНА...КАКЪВ АЛБАНСКИ РЕОТАН ЗА ОПОНЕНТ..ИДИОТ И ОПОНЕНТ..С ФАЛШИВА ДИПЛОМА,ОМЪЖЕН ЗА МАМА..КРАСАВИЦАТА..ТО ,ТАКА КАЗВАТ ..СХОДНИТЕ СЕ ПРИВЛИЧАТ..БОЖЕ И АЗ ОТГОВАРЯМ НА МАРИОНЕТКАТА НА КУС КУС..АЙДЕ..НА ЦЯЛАТА РОДА КУС КУС..ЖЕНСКАТА..ПО ЗДРАВ И НАВСЯКЪДЕ..   ИзплезванеУсмивкаУхилен
1
2
РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 2 месеца)
Рейтинг: 5999 | Одобрение: -6551
Дъртия е потъващ кораб. И тва е жалко, щото очаквах да имам опонент, вместо тва имам имбецил. Намусен
ОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ.
2
3
Sand (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9357 | Одобрение: 3992
Защо някои хора не могат да коментират разумно , а вечно се мъчат да опонират! Проблемите в оброзованието са на предела , но хората имат усеане за справедловост и управляващите имат голяма вина за допуснатото състояние в училища , общество и навсякъде! Какво са направили за да не се допускат такива критични ситуации и да не бъдат уволнявани хора ,които се мъчат да си свършат работата? 
4
3
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 42268 | Одобрение: -47722
Дъртьо Подаянието, виждам, че почвам да ти се привиждам навсякъде, плиткоумний. Хубаво е да знам, че ти предизвиквам комплекси за малоценност. Само ГЕРБ и от мен! Да начукаме червенократуновците и на тези избори!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
12
1
doko (преди 2 месеца)
Рейтинг: 278 | Одобрение: 118
Какво трябваше да  направи възпитателя? Да извади телефона и да снима ли? Наистина трябва да го наградят. Всичко в тази държава е объркано,
doko
14
0
Sand (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9357 | Одобрение: 3992
Този възпитател трябва да го наградят , защото с адекватното си поведение по спасяването на човешки живот и  прекратяване на насилие от страна на деца с проблеми разбуни духовете на хората и показа некадърността на системата в образованието , свърталището на агресията и безотговорното поведение на родителите и грижата за възпитанието към децата си ! Показа ,че приоритетът на боклуците в ръковоството на МОН е налагане на джендъри и педераси чрез брошури и агитации ,показа ,че за тези боклуци в МОН агресията енормално нещо срад децата и възпитателите не трябва да ги пазят и прекратяват тази агресия ,а напротив да стоят безучастно докато някой умре . 
2
2
ДИВАКА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28214 | Одобрение: -1021
kus lus..gowno ,q se skrij s groba si ili ti go povelawam..bove ..debil albanski...ИзплезванеУсмивкаУхилен
6
13
РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 2 месеца)
Рейтинг: 5999 | Одобрение: -6551
УДРИ ДАСКАЛЕ! НАЙ-МНОГО УДРИ ПО КОМЕНТИРАЩИТЕ В ПЕТЕЛ! САМО ГЕРБ!
ОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама