Говорител на ЕК: Гарантирано е правото на убежище в ЕС за тези, които го поискат

22.09.2022 / 15:33 2

снимка pixabay

Европейският съюз гарантира убежище за тези, които поискат закрила. Това е право, гарантирано от Общността. Това коментира говорителката на Европейската комисия Анита Хипер в отговор на очакваната сериозна вълна от руски граждани след обявената вчера частична мобилизация от страна на Владимир Путин в Русия. По-рано беше съобщено, че руснаците са изкупупили самолетни билети за различни дестинации като Турция, Сърбия и ОАЕ, а на границата между Русия и Финландия се образуваха километрични опашки, предаде БНР.

Хипер определи ситуацията като "безпрецедентна". Тя допълни, че трябва да се държи сметка за геополитическите притеснения и подчерта, че кодексът на Шенген допуска автоматичен отказ за виза поради специфични причини, най-често вътрешна сигурност и обществена сигурност. Според нея трябва да се изготви общ подход със страните членки по въпроса.
Наскоро Съветът на ЕС отмени споразумението с Русия за визово облекчение с Русия и усложни процедурите по издаване на визи за руски граждани.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
1
Нане (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28040 | Одобрение: 4765
Време е да излизаме от евросъюза ние имаме ниска раждаемост всъщото време натякват че света е пренаселен пълнят с емигранти от цял свят пречат да произвеждаме хранят ни с боклуци за да мрем
12
2
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Тъй, тъй, продължавайте да пълните ЕС с африканци, близкоизточни елементи, индийци, пакистанци и всякакви други такива. Бели хора не ви трябват. 😎 Харесва ми! Западна Европа днес е точно това, което винаги исках тя да бъде - марокански дилъри на хашиш до Триумфалната арка в Париж, пакистански таксиджии из цяла Великобритания, царството на травестите в Берлин, православни християнки се чекнат на витрина в Амстердам, а всички пенсионирани служители на КГБ, ЩАЗИ и ДС пият Гленфидик във Виена. През това време пък в братска Скандинавия в тролея се блъскат - сръбски военнопрестъпник до сръбски военнопрестъпник. И Слава Богу, че в Италия все още правят паста и "бандит" носи смисъла на нещо достойно и реализирано единствено по наследствен път. Щото, иначе, срам! Питайте Брендо.
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама