Говорителят на ЦИК: Машинният глас струва 55 лева, а хартиената бюлетина - 70-80 стотинки

04.05.2021 / 11:31 7

Снимка: Pexels

Разходът за един машинен глас е 55 лв., а за една хартиена бюлетина - около 70-80 ст. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Димитър Димитров пред Нова телевизия, но не даде конкретизация откъде вади тези данни.

Димитров е сред сочените за приближени до управляващите членове на ЦИК, които в последните години отчитат най-много недействителни гласове на глава от населението в целия свят. Той беше лаконичен по иначе важната тема "Недействителните гласове не са проблем на изборната администрация". И добави:

"Нито Германия, нито Нидерландия не се намират в 20 век, но са преценили, че от гледна точка на сигурността на изборния процес е по-добре да няма машинно гласуване".

 
 "Машината не позволява да има недействителни бюлетини. Никой не може да даде достатъчна сигурност, че този софтуер няма да произведе резултати, които нямат нищо общо с гласуването", обясни Димитров.

По думите му парламентарните избори най-вероятно ще са на 11 юли.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
уйчо (преди 3 години)
Рейтинг: 93941 | Одобрение: 1446
Който пише "безмислен", трябва да остане без право на гласуване, а не да дава акъли по темата, също както прошляци като Тито, дето никой не им е виновен за мизерията, за която сами са си причинили с ограничения си умствен багаж.
0
1
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 141453 | Одобрение: -1847
Хаххахаха  счетоводителче.
2
7
ПХК (преди 3 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Свободен това си е мое мнение и коментирам статията. Ти защо коментираш моето мнение по този не нецензурен начин. Изразявай твоето мнение и не се занимавай с мен, защото ще те натикам  там откъдето си излязал.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
3
5
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 155630 | Одобрение: 24520
е нормално да е толкова скъпо докато герб правят поръката за машини. все пак да не забравяме колко струва новия болевард портних.
7
6
Чико (преди 3 години)
Рейтинг: 505 | Одобрение: -40
Така е на всеки по 55лв.за да натиснат бутона за герб иначе можеха да минат само със заплахи и по 20лв.На последък не спряха да плашат хората със страшни цени и как било безмислено гласуването.Дори и да е истина ,че са 55лв. на човек/ което не е така/,само цената на безмислената отсечка ,,от левски  до езерото"  струва толкова на Варненци ,а и на държавата.А изборите са в хиляди пъти по важни за целия народ с изключение на герб-явно. 
Напред науката е слънце!
5
5
Свободен (преди 3 години)
Рейтинг: 2261 | Одобрение: 196
ПХК Да варвиш п...а си м.й.а и не се появявай повече.
2
9
ПХК (преди 3 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Прекрасен старт на новия парламент. БЪЛГАРИЯ Е МНОГО БОГАТА ДЪРЖАВА И МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТЕЗИ РАЗХОДИ, КОИТО ЩЕ СА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ. БРАВО ШОУМЕНИ.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама