Говорителят на главния прокурор Сийка Милева: Чакаме информация от Испания за къщата в Барселона

29.02.2020 / 10:49 5

Няма списък със следващи обвиняеми, прокуратурата работи по събрани доказателства. 

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по БНТ. "Къщата в Барселона" е една от многото проверки, които обвинението прави. Прокуратурата е изпратила официално запитване до испанските си колеги, необходимо е време, очакваме отговор, обясни тя. 

Прокуратурата не се интересува от политически лидери, министри, действаме по закон, коментира Милева недоволството на вицепремиера Красимир Каракачанов, че се атакуват само кадри на ВМРО във властта. 

Тази седмица беше повдигнато обвинение на един управител на дружество, получил 400 000 лв. евросредства, става дума за къща за гости край Батак, разкри Милева. Ще има още обвинения, не сме забравили темата, увери тя. 

До дни прокуратурата ще обяви кой са първите сделки от приватизацията на прехода, които ще провери, стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор. Целта ни е не толкова да образуваме досъдебни дела, а да информираме обществото за евентулано нанесените щети, обясни прокурор Милева, цитирана и от offnews.bg.

За жителите на София, които имат по-добър доход, може кражбата на един петел да не е важна, но за самотния възрастен човек на село не е така, коментира Милева акциите срещу битовата престъпност в малки населени места. 

Главният прокурор не е политик, мандатът му е седемгодишен, той се стреми да върне доверието в институцията, която представлява, увери Сийка Милева. 

Прокуратурата е възложила на Министерството на здравеопазването да контролира как институциите изпълняват задълженията си и какви мерки предприемат срещу евентуална заплаха от коронавирус за страната ни", допълни Милева. "Още преди месец прокуратурата е възложила съгласно своите законови правомощия на министъра на здравеопазването да осъществява постоянен контрол над институциите, които отговарят за здравето на гражданите. И тъй като не искаме да всяваме страх и паника сред населението, не сме оповестили и публично възложената ни проверка", уточни говорителят на главния прокурор.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 12951 | Одобрение: 2406
А водопроводчика с милионите в Испания ще го вкарате ли в затвора? Само питам... :errm: 
3
1
robotron2000 (преди 1 месец)
Рейтинг: 28499 | Одобрение: 5649
вие чакате, ние пък ви вярваме
5
2
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 30277 | Одобрение: 10717
"Целта ни е не толкова да образуваме досъдебни дела, а да информираме обществото за евентулано нанесените щети, обясни прокурор Милева" демек рекламна кампания. за какво ни губят времето с безмислици като няма да направят нищо?
5
1
4udovi6teto (преди 1 месец)
Рейтинг: 23509 | Одобрение: 7269
Как Сийке, ще огласиш ли инфото от испанската прокуратура, или ще си замълчиш пред мисирките?Ухилен
Валери Станков
6
0
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 12571 | Одобрение: 1331
Абе тоя водопроводчик още никой ли не го попита откъде са парите?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама