Граждани масово недоволстват от бездействието по проблема с бездомните кучета във Варна

13.01.2020 / 10:51 3

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимки: Mila Plays, Нели Янева/ Facebook

Във Варна все по-ясно се забелязва бездействието по отношение на бездомните кучета. От месеци граждани алармират, че след години старание да се овладее популацията, вече усилията са спрели и всичко е оставено на естествения подбор.

От една страна граждани на Варна са загрижени, че все по-често виждат малки кученца в различни райони и в Морската градина. Това означава, че процеса на кастриране на практика е спрял.

От друга страна, хора, които не са безразлични към съдбата на малките кутрета, алармират, че те измират. „От общината дойдоха само да приберат труповете, нямали лекар в приюта“, разказва очевидка на измирането на малки кученца в Морската градина в първите дни от новата година.

Различните неправителствени организации, които имат желание да помагат, също се оказват безсилни. Техните доброволци прибират колкото бездомни животни успеят, търсят осиновители, но ресурсът и ефективността им не е особено голям.

„Нямам думи да опиша възмущението си от цялата нелепа ситуация, на безхаберие, на безсърдечност и бездушие. Как на никой не му трепна за тези невинни душички бе, как никой не взе някакви мерки във нашия красив град Варна. Как не се прие решение това да не се случва и някои да поеме отговорността за кастрациите във града ни“, това написа във Фейсбук поредната възмутена варненка днес, след като публикува снимки на бездомни кученца в района под Аспарухов мост.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
toshinkata (преди 6 месеца)
Рейтинг: 3159 | Одобрение: 959
взимат ги, държат ги малко, слагат им лепенка на ухото и ги пускат, а прибират пари за процедурата, която не са извършили, това от години се знае от всички
5
3
kaka (преди 6 месеца)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
А какво правим с кучетата изверги с злобни физиономии който ги разхождат по главната и в морската без наморници? Нали уж имаме полиции и то няколко защо не ги глобяват тези комплексари? Нали уж написаха закон и глоби .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама