Граждани масово недоволстват от бездействието по проблема с бездомните кучета във Варна

13.01.2020 / 10:51 3

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимки: Mila Plays, Нели Янева/ Facebook

Във Варна все по-ясно се забелязва бездействието по отношение на бездомните кучета. От месеци граждани алармират, че след години старание да се овладее популацията, вече усилията са спрели и всичко е оставено на естествения подбор.

От една страна граждани на Варна са загрижени, че все по-често виждат малки кученца в различни райони и в Морската градина. Това означава, че процеса на кастриране на практика е спрял.

От друга страна, хора, които не са безразлични към съдбата на малките кутрета, алармират, че те измират. „От общината дойдоха само да приберат труповете, нямали лекар в приюта“, разказва очевидка на измирането на малки кученца в Морската градина в първите дни от новата година.

Различните неправителствени организации, които имат желание да помагат, също се оказват безсилни. Техните доброволци прибират колкото бездомни животни успеят, търсят осиновители, но ресурсът и ефективността им не е особено голям.

„Нямам думи да опиша възмущението си от цялата нелепа ситуация, на безхаберие, на безсърдечност и бездушие. Как на никой не му трепна за тези невинни душички бе, как никой не взе някакви мерки във нашия красив град Варна. Как не се прие решение това да не се случва и някои да поеме отговорността за кастрациите във града ни“, това написа във Фейсбук поредната възмутена варненка днес, след като публикува снимки на бездомни кученца в района под Аспарухов мост.

 

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
toshinkata (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2998 | Одобрение: 938
взимат ги, държат ги малко, слагат им лепенка на ухото и ги пускат, а прибират пари за процедурата, която не са извършили, това от години се знае от всички
5
3
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9330 | Одобрение: 2180
А какво правим с кучетата изверги с злобни физиономии който ги разхождат по главната и в морската без наморници? Нали уж имаме полиции и то няколко защо не ги глобяват тези комплексари? Нали уж написаха закон и глоби .
3
8
Darth_Revan (преди 2 месеца)
Рейтинг: 764 | Одобрение: -951
Когато спрат помиярите да си изхвърлят домашните любимци на улицата ще се оправи положението!
Свинщина

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама