Граждани срещу автомобилите: Колите в Морската градина на Варна са кошмар! Ще стане още по-зле!

07.06.2016 / 11:04 15

Снимки: "Петел"

Кошмарно лято по отношение на движението на коли в Морската градина на Варна прогнозира председателят на природозащитната организация „Варна диша“ Славена Панайотова. Макар че през февруари Административният съд реши в парка да се допускат автомобили, а общинска полиция да спре да охранява района, има начини да се упражнява контрол, смята тя.

„Ако общината спазва Закона за движение по пътищата, на базата на него има право да глобява, тъй като движението в паркове по алеи, поляни и така нататък не се допуска по закон. Съдът забранява по една линия, но по друга линия все още общината може да упражнява контрол“, коментира Панайотова пред Дарик.

По нейни наблюдения в момента ситуацията в Морската градина е „кошмарна“.

Не само в северната част на парка, но и долу по алеята, където беше изграден тротоар, кръгово. Общината отказа да ни отговори защо се прави тротоар във вече пешеходна зона, което ни навежда на мисълта, че ще има много сериозен трафик на автомобили през летния сезон. Освен това в северната част на крайбрежната алея изграждат паркинг за много коли, което предполага, че ще бъдем свидетели на едно много тежко и натоварено лято в Морската градина“, отбеляза Славена Панайотова.

Тя е на мнение, че не може да се говори за дискриминация по отношение на собственици на заведения и имоти в парка, ако има забрана за достъп на коли там.

„Те са избрали да упражняват търговска дейност там именно защото е паркова зона. По никакъв начин това, че хората ще стигат до тях пеша не би трябвало да ги дискриминира. Това е паркова територия, следователно клиентите са хора, които обичат да се разхождат пеша. По същия начин стоят нещата и със собствениците на имоти в Морската градина. Те са достатъчно привилегировани с това, че живеят в парк и нямат право да изискват самата територия да се съобразява с това, че има живущи и да им се осигурява достъп с автомобили“, посочи още председателят на „Варна диша“.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

4
5
anton78 (преди 6 години)
Рейтинг: 4780 | Одобрение: 755
Абе хора замисляли ли сте се дали това не е метафора името и фамилията според мен това е дело на петлите едва ли е тая славена панайотова ама модераторите много взеха да си позволяват своеволия и това няма да се хареса на някои хора днес минах от там няма нищо общо  с написаното тук.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама