Грипна епидемия идва към Варна, няма ваксини

06.12.2018 / 15:06 0

Към момента заболеваемостта във Варна е доста по-ниска от средната за страната. Тя е 76 на 10 000 души, докато в страната е 118, 72 на 10 000 души. Болните за периода от 26 ноември до 2 декември са били 252 за Варна, пише Varna24.bg.

Затова в момента повод за безпокойство няма, грипната офанзива се очаква не по-рано от началото на следващата година през месеците януари и февруари. Това обясни за Varna24.bg  д-р Янка Драганова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция.

"Като цяло българинът не залага на имунопрофилактиката, но проблем тази година е и това, че в аптечната мрежа на Варна и областта няма противогрипни ваксини. Това е проблем като цяло и за страната. Най-честите усложнения за Варна към момента са ларингити и бронхити", каза д-р Драганова.

Тя препоръча като превантивни мерки срещу заразите да се избягва контакта с болни хора, да се проветряват помещенията по-често, да се спазва добра лична хигиена. В детските градини са спуснати инструкции за недопускане на деца с остри респираторни заболявания, температура и други симптоми на недобро здравословно състояние. 

Като препоръка още експерта даде консумацията на богата на витамини храна и грижа за повишаване на имунитета, за да можем по-лесно да се справим с вирусите.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама