Грозна гледка: Пловдивчани изхвърлиха Ботев и Вазов на боклука

27.12.2016 / 18:46 9

На поразителна гледка се натъкна млада пловдивчанка по време на коледните празници.  26-годишната Мария Видева, която живее зад стадион „Христо Ботев”, се прибирала със свой приятел от разходка. В пресечката между Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия и ОУ „Васил Левски”, до кофите за боклук, погледът й бил привлечен от купчини томове на Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов и други български класици.


„Бяха около 40-50 книги, оставени до казана. Когато ги видях, сякаш някой ми удари шамар. Гледката беше грозна и гнусна”, възмущава се Мария, която е студентка. Според нея подобни постъпки са пагубни за България и българите, пише "Марица". 

Снимка: Марица

„Наскоро се завърнах от Щатите, където бях 6 месеца. Не казвам, че хората там са нещо повече от нас, но наистина ценят културата и духовността”, казва момичето. По думите й подобни прояви са недопустими, още повече че в съседство има малко читалище, където хората биха могли да дарят книгите. В парковете около стадиона са поставени и три къщички за книги, в които всеки може да остави литература, която не му е необходима.

„Това, което видях, много ме разочарова. Живяла съм на различни места в Европа, и щом съм се върнала в България, значи искам да съм тук. Но ме е срам от подобни прояви на наши съграждани”, не крие болката си Мария.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
gugutka (преди 7 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Всеки, който изхвърля такива книги е абсолютен глупак. Това мога да му кажа в лицето. Ако е циганин някак ще го разбера, защото те са малоумни цял жиеот, но българин... това е предател и го приравнявам с циганин
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
10
0
tzokov (преди 7 години)
Рейтинг: 2532 | Одобрение: 932
На чалгарите не им трябва -  Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов,те имт нужда от нещо като ...лас маги,джас маги герап ъп или покажи ми фланелката моряшка,аз ще ти покажа мойта синя... На тях не би им направило впечатление стих като този на пример:Настане вечер,месец изгрее,звезди обсипят свода небесен.Гора зашуми вятър повее Балкана пее хайдушка песен.
atanasov
4
0
sunlight (преди 7 години)
Рейтинг: 8632 | Одобрение: 2342
Покъртително !!!
6
1
V (преди 7 години)
Рейтинг: 310 | Одобрение: 60
Наистина е безобразие това!Защо ще ги изхвърлят,като могат да ги дарят поне
АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КОЖАТА,АЗ ИМАМ РЕШЕНИЕ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама