Грозна гледка: Пловдивчани изхвърлиха Ботев и Вазов на боклука

27.12.2016 / 18:46 9

На поразителна гледка се натъкна млада пловдивчанка по време на коледните празници.  26-годишната Мария Видева, която живее зад стадион „Христо Ботев”, се прибирала със свой приятел от разходка. В пресечката между Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия и ОУ „Васил Левски”, до кофите за боклук, погледът й бил привлечен от купчини томове на Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов и други български класици.


„Бяха около 40-50 книги, оставени до казана. Когато ги видях, сякаш някой ми удари шамар. Гледката беше грозна и гнусна”, възмущава се Мария, която е студентка. Според нея подобни постъпки са пагубни за България и българите, пише "Марица". 

Снимка: Марица

„Наскоро се завърнах от Щатите, където бях 6 месеца. Не казвам, че хората там са нещо повече от нас, но наистина ценят културата и духовността”, казва момичето. По думите й подобни прояви са недопустими, още повече че в съседство има малко читалище, където хората биха могли да дарят книгите. В парковете около стадиона са поставени и три къщички за книги, в които всеки може да остави литература, която не му е необходима.

„Това, което видях, много ме разочарова. Живяла съм на различни места в Европа, и щом съм се върнала в България, значи искам да съм тук. Но ме е срам от подобни прояви на наши съграждани”, не крие болката си Мария."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Всеки, който изхвърля такива книги е абсолютен глупак. Това мога да му кажа в лицето. Ако е циганин някак ще го разбера, защото те са малоумни цял жиеот, но българин... това е предател и го приравнявам с циганин
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
10
0
tzokov (преди 3 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
На чалгарите не им трябва -  Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов,те имт нужда от нещо като ...лас маги,джас маги герап ъп или покажи ми фланелката моряшка,аз ще ти покажа мойта синя... На тях не би им направило впечатление стих като този на пример:Настане вечер,месец изгрее,звезди обсипят свода небесен.Гора зашуми вятър повее Балкана пее хайдушка песен.
4
0
sunlight (преди 3 години)
Рейтинг: 8334 | Одобрение: 2044
Покъртително !!!
6
1
V (преди 3 години)
Рейтинг: 310 | Одобрение: 60
Наистина е безобразие това!Защо ще ги изхвърлят,като могат да ги дарят поне
АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КОЖАТА,АЗ ИМАМ РЕШЕНИЕ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама