Грозна гледка: Пловдивчани изхвърлиха Ботев и Вазов на боклука

27.12.2016 / 18:46 9

На поразителна гледка се натъкна млада пловдивчанка по време на коледните празници.  26-годишната Мария Видева, която живее зад стадион „Христо Ботев”, се прибирала със свой приятел от разходка. В пресечката между Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия и ОУ „Васил Левски”, до кофите за боклук, погледът й бил привлечен от купчини томове на Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов и други български класици.


„Бяха около 40-50 книги, оставени до казана. Когато ги видях, сякаш някой ми удари шамар. Гледката беше грозна и гнусна”, възмущава се Мария, която е студентка. Според нея подобни постъпки са пагубни за България и българите, пише "Марица". 

Снимка: Марица

„Наскоро се завърнах от Щатите, където бях 6 месеца. Не казвам, че хората там са нещо повече от нас, но наистина ценят културата и духовността”, казва момичето. По думите й подобни прояви са недопустими, още повече че в съседство има малко читалище, където хората биха могли да дарят книгите. В парковете около стадиона са поставени и три къщички за книги, в които всеки може да остави литература, която не му е необходима.

„Това, което видях, много ме разочарова. Живяла съм на различни места в Европа, и щом съм се върнала в България, значи искам да съм тук. Но ме е срам от подобни прояви на наши съграждани”, не крие болката си Мария.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Николай 0988904515 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако беше някой баба суджук щеше да му изтръскаш дисагите ама нали са книги ти беше гнусно да ги сложиш там където им е мястото а по лесно да им направиш снимка Европеизирана и Американизирана кифло. Нали не живя през последните 10 години в България да видиш как алчните политици ни отлъчиха от историята и изкаха да кажат че не сме били под османско робство а просто сме съжителствали с османлиите.
1
0
срам и позор (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
о времена,о нрави
3
3
gugutka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 30911 | Одобрение: 13706
Всеки, който изхвърля такива книги е абсолютен глупак. Това мога да му кажа в лицето. Ако е циганин някак ще го разбера, защото те са малоумни цял жиеот, но българин... това е предател и го приравнявам с циганин
1
1
a (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Скоро и той ще е на боклука.Явно е от школата на Тиквата:Една книга за един живот е достатъчна
10
0
tzokov (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1458 | Одобрение: 548
На чалгарите не им трябва -  Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов,те имт нужда от нещо като ...лас маги,джас маги герап ъп или покажи ми фланелката моряшка,аз ще ти покажа мойта синя... На тях не би им направило впечатление стих като този на пример:Настане вечер,месец изгрее,звезди обсипят свода небесен.Гора зашуми вятър повее Балкана пее хайдушка песен.
4
0
sunlight (преди 8 месеца)
Рейтинг: 8011 | Одобрение: 1951
6
1
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЩОМ ПРОЧЕЛИЯ ЕДНА КНИГА НИ Е ПРЕМИЕР И СЕ ХВАЛИ С ТОВА !!!!! ЩОМ ХИТ Е "ЯКАТА ДУПАРА , ЯКАТА ДУПАРА КОЙ ЛИ ГОЛА ЩЕ Я БАРА ????"    
10
0
ужас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо му е Вазов и Ботев?Младите масово не четат.Речника им е толкова богат,че се свежда до,,курабията",браточка".Масово имат затруднения в изразяване,ако трябва да използват научни изрази.
6
1
V (преди 8 месеца)
Рейтинг: 310 | Одобрение: 60
Наистина е безобразие това!Защо ще ги изхвърлят,като могат да ги дарят поне
АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КОЖАТА,АЗ ИМАМ РЕШЕНИЕ
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама