Гугъл мапс откри огромна черна дупка в Тихия океан

14.12.2021 / 14:55 2

Кадър Гугъл мапс

Гугъл мапс е пълен с невероятни изобрежения, а част от тях са необясними.

За повечето хора Google Maps е полезен, когато искат да стигнат от точка А до точка Б. Но има една малка група любопитковци, за които приложението е безкраен източник на мистерии.

Ако гледате достатъчно внимателно, можете да откриете много странни обекти, които сякаш прикриват нещо нереално. Или пък просто да са знак, че Google Maps не е перфектен, разказва Блиц.

Каквато и да е истината, дебатът за тези обекти винаги е ожесточен и интересен.

Точно такъв дебат се разрази, когато един потребител на Reddit откри нещо, приличащо на черна дупка по средата на океана, ползвайки точно Google Maps.

„Какво е това, ма*ка му!“, написа потребителят в псевдоним kokoblocks. „Изобщо не прилича на остров“, добави той е подтемата за Google Maps.

Едно от първите предположения беше, че островът може да се тайна военна база. „Изглежда цензурирано по някаква причина“, смята коментиращ.

„Първата ми мисъл е, че е цензурирано. Няма никаква логика природно образувание да е такова черно на такъв малък остров“, коментира друг.

Google често замъглява „чувствителни места“ военни бази или дворове на затвори, съобщава Live Science. Това се прави, за да не се разкрие информация за тяхното местоположение и устройство.

„Може да е подземен вулкан, което е причината за черното, ако предположим, че това не е дупка. Най-вероятно магмена скала“, смята потребител.

Някои хора използват случая да се пошегуват, посочвайки, че това може да е островът от сериала „Изгубени“. Друг пък пише: „Очевидно това е вход към Кухата земя!“, подигравайки се с теорията, че Земята е напълно куха.

Всички тези хора ще се разочароват, когато разберат, че това мистериозно място на Google Maps е остров Восток. Той се намира североизточно от Нова Зеландия и принадлежи на Република Кирибати – островна държава в Централния Пасифик, състояща се от 33 коралови атола и острова.

Черното на снимката също си има обяснение.

„Това, което виждате като черно, всъщност е много тъмно зелено. Това е много гъста гора от дървета писония“, разкрива коментиращ с псевдоним SatisfactionAny20.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
stefanhstefan (преди 2 години)
Рейтинг: 3460 | Одобрение: 580
Претоплена манджа!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама