Гуцанов: Раздаването на държавен ресурс от правителството на ГЕРБ по схемата „ин хаус“ не трябва да остане безнаказано

07.01.2022 / 10:34 0

Кадър ФБ

"Благодаря на колегите от комисията по транспорт, чийто председател имам отговорността да бъда - за спокойния и ползотворен тон, който постигнахме още в първото си заседание, както и за демонстрираната готовност да работим конструктивно и по същество. Това е начинът да формираме работещи законодателни решения в полза на страната и на съгражданите ни", заяви Борислав Гуцанов.

"Не мога да скрия удовлетворението си и от чутото от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на блиц-контрола в комисията. Придвижването на темата с платените без търг и конкурс 435 млн. лева за удълбочаване на канала море-езеро във Варна към компетентните правораздавателни органи е новина, чието развитие ще следя с повишено внимание.

Раздаването на държавен ресурс от правителството на ГЕРБ по схемата „ин хаус“ не трябва да остане безнаказано и аз вярвам, че разследващите ще бъдат безкомпромисни при „осветляването“ не само на тази сделка, но и на всички останали, през които стана възможно източването на 7,8 млрд. лева от бюджета на държавата. Следващата стъпка ще бъде внасянето на законодателни промени, които да гарантират, че средства по схемата „ин хаус“ ще се харчат само за нуждите на отбраната и националната сигурност, каквато беше идеята при залагането на тази възможност в нормативната база преди повече от 10 години.  Пожелавам спокоен и ползотворен парламентарен сезон на всички колеги!"Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама