Гуцанов: Скандално е да хулиш грижата за пенсионерите и майките

09.09.2021 / 10:31 0

Кадър БНТ

"Гледам, слушам и не вярвам! Скандално е да хулиш грижата за пенсионерите и майките. Това е моят коментар по тазсутрешното участие на г-жа Лидия Шулева в една от националните телевизии.", коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

"Като слушах лекотата, с която един бивш вицепремиер и социален министър клейми опитите ни най-после да отлепим доходите на възрастните ни сънародници от дъното и да им позволим да се почувстват забелязани и обгрижени от държавата, си обясних геноцида, на който тези хора са подложени в годините от различни правителства.

Вместо да се упражнява по предимствата, недостатъците и правомощията на служебно и редовно правителство, плаващи и твърди мнозинства (без да носи никаква отговорност за тези си разсъждения на глас в национален ефир), г-жа Шулева може да си припомни правилата, по които функционира парламентарната република. Тогава, може би, ще се подсети, че работата в комисиите е част от процедурата по достигането до решение ​​на Народното събрание. Окончателната воля на най-висшия орган на държавността в Република България се формулира и превръща в действаща норма в пленарната зала. Толкова по внушенията на г-жа Шулева за нарушаване на законовата процедура.

Да наричаш предизборен популизъм целево подпомагане на най-възрастните е цинизъм. Сравним с внушението, че дългото и добре платено майчинство пречи на кариерното развитие на жените.

Стига!

Време е да осъзнаем, че, когато говорим публично, е добре да сме отговорни, коректни и да се придържаме към фактите. А фактите в случая са, че държавата има ресурс, а Народното събрание е длъжно да се погрижи за най-уязвимите българи в тези тежки условия на финансова, политическа и здравна кризи, които са притиснали страната ни."Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik