Гуцанов: Спирането на "Южен поток" е катастрофа! Ако продължават така ще закрият държавата!

04.12.2014 / 15:08 25

Президентът Росен Плевнелиев трябва да подаде оставка, заради изказванията му за проекта „Южен Поток“, това каза лидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов в студиото на телевизия „Черно море“ . „ Как е възможно  с усмивка на задоволство да коментира, че този проект няма да го има България. Тази загуба за страната от порядъка на 500 милиона долара на година малка ли е. Малка загуба ли са работните места, които щяха да бъдат отворени. Малка загуба ли е това, че много български, в това число и варненски фирми, щяха да имат работа, да осигуряват заетост. Не мога да си обясня подобно поведение от страна, на който и да е държавник“, заяви Гуцанов. Той беше категоричен, че стопирането на проекта Южен поток ще е една от най-големите загуби за България. Като се прибави и неясната ситуация около изграждането на АЕЦ „Белене“ катастрофата за държавата е пълна.

            „В крайна сметка ние не можем да  бъдем само обслужваща територия. Искаме да живеем нормално, но като няма икономика, как да се случи това.  И крайно време е да престанем да се кланяме на чужди интереси.  Трябва да имаме собствена национална позиция. Да имаме достойнство. Не може да обясняваме сега, че проектът бил основно отношения между  Евросъюза и Русия.  Ние къде сме? Някъде в мимикрията, заровили глава в пясъка и чакаме поредната буря да отмине. Ето затова другите държави не ни уважават. Ние нямаме лице, нямаме единна национална позиция.  Във Варна два пъти се спира проектът за пристанището. Спираме големите проекти – какво очакваме? Стигнали сме дотам, че държавниците ни дори територията на страната не могат за използват в интерес на държавата.  Ако продължаваме така накрая и държавата ще спрем и ще закрием“, смята още лидерът на БСП - Варна.

            По думите му БСП -Варна ще потърси контакт с други политически партии в града, за да бъде подготвена декларация по отношение на действията на президента и правителството.

„Съжалявам, че трябва да го кажа, след като още реално не са минали 100 дни от началото на управлението на това правителство, но това, което става в държавата в момента е пълно безумие. И не може по този начин да се продължава. Спираш „Южен поток“ - къде да работят хората? Нямаме държава и това е голямата драма и дано по-бързо всеки един от нас разбере, че не положим ли усилия да развием икономиката няма как да живеем по-добре.

            Декларацията ще бъде връчена на областния управител на Варна, който да я предаде на президента Плевнелиев и на министър-председателя. 

            Борислав Гуцанов коментира и кампанията, която стартира утре вечер – 5 декември във Варна в подкрепа на талантливите деца . Първата проява от поредицата различни събития ще е концертът във Фестивален и конгресен център, в който участие ще вземат Валя Балканска и фолклорни състави.  Начален час - 19 ч. „Спомням си времето, когато бях ученик в математическата гимназия във Варна. Тогава ни се даваха възможности да развиваме талантите си. С помощта на държавата ходихме на големи международни състезания. За жалост сега това го няма. А талантливите деца сега не са по-малко талантливи отколкото по наше време, напротив  дори са по-добри от нас. Вече сме говорили с Нешка Робева, която също ще участва в тази кампания, водим разговори със Светлин Русев и с други творци и артисти, за да може да провеждаме всеки месец събития. Целта е да се натрупа сериозен фонд, с които да можем да подпомогнем талантливите деца на Варна. Няма как да имаш добро бъдеще, ако не инвестираш днес в образованието и уменията на децата, които са бъдещето. Ако не подготвиш отсега онези, които след години ще управляват държавата и града“, каза още Борислав Гуцанов


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
много компетентни изказвания ,няма що....не смея да се намеся ,че да не ме опръскат злобни сл\нки или да ме шибне някое паве......истината ще излезе наяве господа злобари , след като властимащите намалят пропагандата и промиването на мозъци......тя истината е една и се вижда и от отвъд океана ,но от тия ,които искат да я видят а тия ,които не можаха да разделят баницата и провалиха сделката ,ще останат също като костов в историята ,който разби производството в българия.....".горд съм ,че ви ебах майката смотаняци ,духайте супата ,а на който не му харесва----терминал 2"..........
0
1
BG SKY TOURS (преди 9 години)
Рейтинг: 80 | Одобрение: 10
Ще се разберат. Не се притеснявайте.
Най-евтините САМОЛЕТНИ И АВТОБУСНИ билети. 0889709801; 052 500241
11
3
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Ти като имаш кранчето на газта за западна Европа в ръцете си ползата е много по-голяма от кирливите ви милиони. Това не е бакалия. С тея кръчмарски сметки до никъде няма да я докарате. Каква е ползата да имаме бойни изтребители или атомна електрическа централа? Само парите ли или влиянието и геополитическата сила която превръща тази територия в държава. Вече наистина не сме държава. Просто сме много прости и не го заслужаваме. Мислим на дребно като в бакалски магазин.
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
11
5
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Да ве. Дано нищо да не стане в България. Да минаваме на въглища и да приключваме с тая държава. Виж ако трябва да открият още два три западни мола да пазарим западни боклуци произведени в китай всичко ще е наред
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
6
8
bosh (преди 9 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
какво се прави на ощипан? Неговата партия и правителство не бяха ли в мълчаливо НЕсъгласие с Южен поток?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама