Хампарцумян: Инфлацията достигна своя пик и трябва да се успокои

09.05.2022 / 17:11 2

Кадър "България Он Еър"

Експерт разкри какво се случва с инфлацията у нас.

Забавихме се с въвеждането на националния план за еврото. Да спорим евро или не е все едно да спорим къде е нулата на координатната система", заяви Левон Хампарцумян по време на конференцията на Investor.bg "Banking Today", която събра на едно място водещи експерти от банковия и бизнес сектора, които коментираха „Пътят на България към еврото“.

Влизането на България в еврозоната обаче няма да бъде безпрепятствено.

"Единственият риск е инфлацията, която в България може да има по-високи от очакваното стойности поради голямата зависимост от руски петрол и газ. Да използваме някои изключения, които Хърватия използва. Знаете, тази година поради пандемията те не трябва да покриват критерия за инфлация. Хубаво е и България да си договори някакви изключения, за да може да сме сигурни, че през 2024 г. ще сме пълноправни членове на еврозоната", коментира финансистът Красимир Катев.

Той допълни, че инфлацията е достигнала своя пик и би трябвало да се успокои.

"Като гледам прогнозите за края на годината и догодна в еврозоната и САЩ – анализаторите сякаш постигат консенсус около цифри 5.5-6% в еврозоната", допълни Катев.

"Ако се държим разумно, солидарно и грамотно управляваме процесите, ще го минем и това нещо. Ние сме минавали през какви ли не драми, все пак е имало война в съседния двор", припомни Хампарцумян, пише dnes.bg.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Марио (преди 3 месеца)
Рейтинг: 16940 | Одобрение: 3555
Мазен ,гаден, селски ,тарикат.Ангелче
5
0
Нане (преди 3 месеца)
Рейтинг: 15942 | Одобрение: 2287
Еврейския арменец каже ли нещо кражба му е в главата. Държавна работа после частна банка после обратно и акъл дава пъктой за затвора човечеца

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама