Хаос на летище София! Няма информационни табла

30.06.2015 / 20:13 1

снимка: Диана Танчева

Всички информационни екрани на Терминал 2 на летище София са повредени от неделя насам, съобщиха очевидци. Хората се лутат, търсейки къде точно да чекират багажа си и от кой изход потегля самолетът им. От време на време представители на различни авиокомпании се появяват в салона и викат на висок глас пътниците. Други предпочитат да лепят бележки по многобройните екрани, които вече трети ден не функционират, пише "Труд". 

Има и пътници, които се ориентират от собствените си смартфони, тъй като полетната информация в сайта на летището работи. Тя обаче не показва гишетата за чекиране и номерата на изходите.

„Повредата е много голяма. В неделя изгоря сървърът на информационната система. В понеделник доставихме нов сървър, но свързването му ще отнеме време, тъй като полетната информация на летището е базирана на испанска информационна система и все още не можем да направим настройките", каза за „Труд" шефът на летище София Христо Щерионов. Той обеща, че във вторник вечерта ще бъдат събрани всички налични свободни LCD екрани от стария терминал и откъдето намерят. Те ще бъдат поставени на възлови места на Терминал 2, за да могат пътниците поне малко да се ориентират. Засега не е ясно кога ще бъде свързана съществуващата информационна система. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
sto (преди 4 години)
Рейтинг: 38 | Одобрение: -2
Повредата е много голяма.
https://www.facebook.com/petel.bg?ref=ts&fref=ts

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама