Хората от ромски произход във Варна са между 35 и 40 хиляди, твърди техен лидер

08.04.2016 / 13:39 4

Между 35 и 40 хиляди са хората от ромски произход във Варна. Това обяви Васил Данев, лидер на Федерацията на обединените ромски общности – "Християни". Той даде пресконференция по повод днешния Световен ден на ромите. Според него, по-голямата част от тях са християни. 

Празникът ще бъде отбелязан по традиция във Варна. Той ще е тази неделя от 13:00 ч. в стола на общината, където Данев е поканил повече бедни хора. Лидерът благодари на кмета на Варна Иван Портних, който и тази година е помогнал за честването. Той подчерта, че ромите са единствените в света, които не са направили преврат в нито една държава по света. По думите му те имат и лоши черти, но опрадва това със стремежа им да се защитят.

Васил Данев говори за България, която, според него, не трябва да е в Европейския съюз, а да се развива самостоятелно. "Страната не отива на добре в Европейския съюз. По-добре щеше да е, ако бе самостоятелна. Щеше да върви напред, тъй като има всичко - земеделие, планини, езера, язовири. А сега е опустяла, сякаш след чума. По села и градове се краде както по време на война. Има мародери. Лекарите и полицията се подкупват. Производство няма. Всичко е ментета. Хората си говорят сами по улиците", каза Данев.

Той засегна и темата с бежанците. "Те са млади, идват без жени и предизвикват насилие. Водят етнически войни между себе си. Можеха да ги решат в техните държави, но не - те идват и ги прехвърлят в Европа", смята Данев."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
янка димовски (преди 4 години)
Рейтинг: 800 | Одобрение: 125
мангала е прав за ЕС---не трябва да сме там,защото си имаме всичко...има и добри и лоши сигани,така както и българи...
5
2
666 (преди 4 години)
Рейтинг: 16499 | Одобрение: 5274
Време е да ги поизбием Ухилен
4
2
Losh (преди 4 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
ОТ 350 000 ЧОВЕКА НАСЕЛЕНИЕ НА ВАРНА - БЛИЗО 50 000 МАНГАЛИ , ТОВА Е ЖЕСТОКА СТАТИСТИКА , ДАМИ И ГОСПОДА НЕ-ЦИГАНИ . . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама