Хранене и имунитет в сезона на грипа
Снимка: btvnovinite.bg
До 70-75% трябва да са суровите плодове и зеленчуци в храната ни, а отношението зеленчуци-плодове трябва да е 2 към 1. Когато консумираме голямо количество плодове, приемам и голямо количество захар, обясни д-р Силвия Паскалева – диетолог и физикален терапевт в предаването „Тази събота” по bTV. Плодове, които могат да се ядат за десерт са ябълките, каза още тя.

Снимка: btvnovinite.bg
Липсата на минерали и витамини през зимата нараства, затова е важно да се приемат плодове и зеленчуци. Много пъти консервираното е много по-полезно от прясното, трябва да се върнем към традициите, според лекаря.

Снимка: btvnovinite.bg
Д-р Силвия Паскалева припомни, че е опасно безразборното приемане на антибиотик, защото това влияе на имунната система.

Снимка: btvnovinite.bg
Бтв
Редактор "Екип на Петел", "За нас"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

