Христо Иванов: Това правителство трябва да го има и да си свърши работата по големите теми

22.06.2023 / 18:23 6

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

"Това правителство трябва да го има, и то трябва да си свърши работата по големите теми". Тази категорична позиция обяви Христо Иванов от ПП-ДБ в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Това правителство възникна и ние поехме отговорност за него при условията на много тежък компромис. Това важи и за другата страна, за колегите от ГЕРБ. Това правителство, съставено на база на толкова тежък политически компромис, ще оправдае своето съществуване ако реши един фундаментален проблем - с върховенството на правото в България и правилата в политиката за упражняване на власт. Ние преминахме през тежки преговори с цел да се даде на страната правителство. Когато започна изграждането на цялата тази конструкция, ние приехме заедно и съгласувано една законодателна програма. Днес твърдението на Борисов, че той няма ангажимент към тази законодателна програма - съжалявам, но то е невярно. То дори е изключително опасно, защото то означава, че ГЕРБ се отказват от своя ангажимент ние да променим страната. А без това няма смисъл от това управление. Това управление не съществува, за да бъде някой министър, или шеф на агенция, или областен управител. То съществува и ще съществува само до толкова, да може да обслужва тази мисия - да променим условията на упражняване на власт в страната. Защото иначе просто ще бъде нетърпимо", каза той.

"Няма да търпим това правителство, за да дава то политическо време на който и да било в парламента. Цената за тази сглобка е много висока, в момента, в който тя загуби смисъл, никой няма да продължи да плаща тази цена. Ако ние позволим това правителство да почне да изглежда като нещо, което виси на простора, докато някой отзад си мисли, че може да продължи по стария начин, това правителство ще падне. И това ще има огромна политическа цена за всички. Тя няма да бъде платена само от един или друг", смята Иванов.

"България трябваше да има правителство. На петия парламент вече беше абсолютно ясно, че трябва да се поеме политическа отговорност, че гражданите няма да произведат някой, който да има самостоятелно мнозинство. Положението е толкова сериозно - и вътрешнополитически и външнополитически. Това правителство трябва да го има, и то трябва да си свърши работата по големите теми, включително свързана със службите, включително свързана с институциите, които гарантират правовия ред, защото това е имунната система на една държава. Това е основата за нейния суверенитет", категоричен бе лидерът на "Да, България".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
Серж (преди 8 месеца)
Рейтинг: 148297 | Одобрение: 28712
Скокос, Не само, че сме се запътили, ами направо тичаме с все сили към поредната националта катастрофа...А после....Никой няма да е виновен...Освен ...международното положение...:devil:
6
2
KRISTINCHO (преди 8 месеца)
Рейтинг: 40888 | Одобрение: -397
Велик,..велик  е нашия Хрисчо. Вино да ти налее, кокошка да ти разчупи, за софрата няма грешка.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
1
1
kjk (преди 8 месеца)
Рейтинг: 36308 | Одобрение: 4103
Трябва да го има това правителство, иначе пак трябва да се качвам в лодката при Росенец!!!УхиленУхиленУхилен...УхиленУхиленУхилен...ШокиранУхиленУхилен
2
0
skokos (преди 8 месеца)
Рейтинг: 7543 | Одобрение: 1378
Скоро не сме стигали до национална катастрофа, не знам, но ми се струва че сме на път. 
3
5
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 145382 | Одобрение: 22962
трябва да направят хиристо "пералнята" иванов министър по мръсните въпроси и без това много обича да пере мъсни политициУхиленУхиленУхиленУхиленУхилен.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама