Христо Иванов: Основният проблем на подлезите във Варна е недобрата хидроизолация

19.12.2014 / 21:08 1

49 са подлезите на територията на община Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна зам.-кметът на община Варна Христо Иванов. Най-много подлези има на територията на район Приморски, те са разположени под булевардите „Княз Борис I” и „Васил Левски”. Подлези са разположени и под бул. „Владислав Варненчик”, както и в други райони под основни пътни артерии.

Основните проблеми, които се констатират при проверките, е недобра хидроизолация, което води до течове от покривите на подлезите, посочи Христо Иванов. Той допълни, че това е един много сериозен проблем, тъй като за да се извърши ремонт на самия подлез, първо трябва да бъде рехабилитирана пътната настилка на уличната мрежа над подлезите. Това е скъпо действие и до този момент подобна хидроизолация на подлезите във Варна не е правена, посочи Христо Иванов.

Очакванията са, че при реализацията на проектите за скоростното трасе и за развитието на градската среда ще бъдат извършвани подобен тип ремонти на съоръженията. Христо Иванов допълни, че във Варна има пет подлеза, които са затворени и не се използват, тъй като или във времето не са били достроени, или попадат в такава зона, в която няма пешеходен трафик. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Вонегът (преди 6 години)
Рейтинг: 312 | Одобрение: 157
Моите уважения към Г-н Иванов ! Съгласен съм със всичко казано,с едно изключение.ПОДЛЕЗЪТ пред ст,Варна е превърнат в паркинг,дискотека ,билярд клуб и тоалетна .........над него обаче преминават децата от ,,СПОРТНОТО,МАТЕМАТИЧEСКАТА и ЗАХАРИ СТОЯНОВ У-ща! Дори един човешки живот е по-скъп от ремонта на подлеза ! МОЛЯ ...възстановете го!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама