Хубава работа, ама общинска: Във Варна окастриха дърветата отгоре, те обраснаха отдолу

07.07.2015 / 14:12 7

Дениса Дичева

Навярно си спомняте окастрените преди няколко месеца дървета във Варна. Повечето от тях са разположени в централната градска част. Нещо странно се случва със същите дървета в момента, жалват се граждани. В основата и около корените е избуяла гъста растителност. Толкова гъста, че заема почти целите тротоари.

Това се случва най-ярко на ул. „27 юли“, видя наш екип. Плевелната растителност сякаш иска „да компенсира“ орязаните клони. Не че нови клони изобщо не се появяват, напротив. Но заедно с тях е избуяла цяла „джунгла“, обясняват варненци, живущи в района на центъра.

От ситуацията възникват два основни проблема. Първият е, че хората не могат да преминат по и без друго тесния тротоар. Затова са принудени да слизат на шосето, където постоянно преминават забързани автомобили. Вторият проблем е опасността от нашествие на кърлежи. На същата улица денонощно преминават десетки кучета и котки. „Не се знае какво точно ще изскочи от храстите“, обясняват притеснени граждани.

Дали джунглата ще бъде окосена, това само бъдещето ще покаже. Засега варненци обмислят варианта сами да се справят с трудната ситуация, става ясно от разговори в района.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
squeezer (преди 5 години)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
господата управници си свършиха работата за тази година,усвоиха едни парички пък майната му на електората,да ама избори идват.....................
3
1
anonim (преди 5 години)
Рейтинг: 912 | Одобрение: 207
Сега ще поискат нов бюджет, за да изчистят тротоарите...
5
0
Станимир (преди 5 години)
Рейтинг: 1255 | Одобрение: 555
Не се научиха, когато бръснеш отдолу, след това бръснеш и отдолу!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама