И без водка със сельодка - Южна Корея издуха икономиката на Русия

19.12.2016 / 09:56 10

Илюстрация Уикипедия

170 пъти по-малката по територия азиатска държава, произвежда по-голям брутен вътрешен продукт от империята на Путин
 

Южна Корея е държава с територия от 100 000 кв. км. По-малка е от България.

Южна Корея не разполага с нефт, газ, злато, диаманти, за разлика от Русия. Но през 2015 г. Южна Корея изпревари Руската федерация по брутен вътрешен продукт (БВП).

Брутният вътрешен продукт на Русия през 2016 г. даже спадна още и ще бъде около 1,1 трилиона долара, а графиката ще изглежда още по-трагична за русофилите, след като правителствата предоставят данните на Световната банка.

На какво се дължи тази огромна разлика?

На какво се дължи фактът, че държава, която е

170 пъти по-малка по територия

и с около 3 пъти по-малко население произвежда повече от Русия?

Отговорът е прост. Като водка със сельодка. 

Цената на петрола и газа падна драстично, а 70 % от БВП на Русия се формира от тях.

Общо 95% от от БВП се формира от суровини и само 5% от останалите отрасли, вкл. оръжейна промишленост.

Русия е суровинна империя, която паразитира върху земите и ресурсите на десетки народи и племена, завладени с насилие и терор.

Тя не може да изгради ефективни механизми, с които да стимулира икономика и производство, защото е затънала в корупция и насилие до керемидите.

С две думи – кацапи, които не могат да произведат и предложат нищо конвертируемо, освен онова, което могат да изринат от земята. В повечето от случаите – с технологичната помощ на западни компании.

Русия все още внася 50% от необходимите й продукти за изхранване и 90% от лекарствата.

По времето на Путин фалираха и двата най-големи автомобилни завода. Първо грозно фалира заводът на Москвич в Москва, който днес тъне в руини. След него фалира и Автоваз. За да може да го продаде на концерна Рено-Нисан, Путин уволни 22 000 работника. Още 20 000 работника уволниха и новите собственици.

Тази година Путин

продаде на „прогнилия” Запад

дяловете на Русия в най-голямата диамантена мина в Русия "Алроса", за да попълни дупките в бюджета, а след нея продаде и най-голямата компания „Роснефт”.

Но една от най-важните причини за тази огромна разлика между двете държави е огромната корупция в Русия. Размерът на кражбите е чудовищен, а рушветите при обществените поръчки достигат до 90% от стойността на цялата поръчка. За пример може да сравните стойността на километър газопровод във Финландия – 2 милиона евро на километър и същия газопровод в същата тайга, но в Русия -10 милиона евро на километър. Един от най-бруталните примери за разхищение е построяването на магистралата за олимпиадата в Сочи. 48 км. за 8 милиарда долара. 166 000 000 долара на километър. Можеха да я покрият със злато. Не се учудвайте защо един цигулар, приятел на Путин, осъмва с 2 милиарда долара офшорни сметки и то само след разкрития на една от канторите, обслужваща препирането на парите.

Ето в тази кочина искат да ни натикат русофилите.

А ние се сещаме защо

Защото са подобни на много от руснаците, потомци на крепостни, преминали от крепостничеството във феодалния социализъм и осъмнали в брутален псевдокапитализъм, заложен от господарите в Кремъл. Но те просто не са способни да оцеляват в нормална пазарна и демократична среда. Те не знаят какво да произвеждат, как да го произвеждат и най-лошото – как да го съхранят и превърнат в традиция.

Не са малко и руснаците, които могат и искат да работят, да произвеждат. Но дори и пред тях са издигнати непреодолими прегради на бюрокрация и корупция, а много често бизнесът им бива брутално отнет. Липсват ясни правила, липсва правосъдие и законност. Липсват гаранции за развитие на нормална икономическа и социална среда.

Няма смисъл да изнасям брутални данни за руското общество, за броя на алкохолиците, за това, че броят на болните от СПИН вече мина 1 милион и се увеличава с близо 100 000 годишно. Последните данни са до 2014 г. след което със закон забраниха публикуването на нова информация.

Няма смисъл да си обясняваме и защо вече над 10 милиона руснаци избягаха от Русия, за да търсят нормален дом и бъдеще за своите деца, и достойно заплащане за своя труд и знания.

Няма смисъл и да се питаме защо една малка държава като Южна Корея вече има по-голям БВП от Русия. Само трябва да си отговорим на въпроса: Сещате ли се за нещо, което да не се произвежда в тази страна?! От огромните танкери и нефтени платформи, през автомобили и всякаква бяла и черна техника, до микрочипове и свръхтехнологии, както и селско стопанство

Пазарната цена само на една компания като Самсунг е равна на половината БВП на цяла Русия.

Да не говорим за дисциплина, традиции, законност. За уважение и мотивация.

Два свята, единият е излишен.

Но към излишния ни тикат точно онези, които не могат, не умеят, не знаят и винаги ще разчитат на подаянията на господарите и на възможността да крадат и вегетират като паразити.

Докато не самоубият и не

самоизядат собствения си свят

Вижте ТУК линка към данните на Световната банка, предоставени от правителствата на двете държави. Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ДУХ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДИШАЙ ИМ ПРЪДНЯТА ТОГАВА НА ТВОИТЕ ВОДАЧИ.
0
2
ДУХ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НАТО НИ ПАЗИ, ПАЗИ, ПАЗИИ, РУСИЯ ПАК ДА НЕ НИ НАГАЗИИ, ЧЕ ТОГАВА ЩЕ ПРОЛАЗИМ НА КОЛЕНЕ И ПО КОРЕМ   ЩЕ НАТИКАТ НИ В ЗЕМЯТА КАТО РОБИ НА КОЛХОЗИ, ОРАЧИ, СЕЯЧИ, КОПАЧИ И БЕЗ ПАРИ БАЧКАЧИ   И ЩЕ ВЛАЧАТ ВСИЧКО НА МАСАТА СИ ПРАЗНА, ПРАЗНА И НАМ ОТДАВНА ОМРАЗНА
2
2
Независим (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Русия е военно и финансово обречена да загине скоро. Няма съмнения въобще. Всички путино- и русифилистици да се цункат по задника.
6
5
бай Тошо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За кого да гласуваме Якошиба?За Бойко ли?Който не е разбрал,че това е наказателен вот,значи нищо не е разбрал.Аз съм за патриотите,но гласувах и на двата тура за Радев,само и само ГЕРБ да изгубят.Но на парламентарните-твърдо за патриотите!
6
3
НИКИ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 АКО СЕ ЗАМЕНИ ИМЕТО ПУТИН С БОРИСОВ ДАЖЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ Е ПО-ЗЛЕ ЗАЩОТО СЕ ОГРАБВА НЕ САМО БЪЛГАРИЯ ,А И ЕВРО ФОНДОВЕТЕ КОИТО НИ ОТПУСКАТ.  БОРИСОВ ПРОДАДЕ ОСТАТЪЧНИЯ ДЪРЖАВЕН ДЯЛ ОТ 33% НА ЕРЕПЕТАТА НА ЦЕНАТА НА ГОДИШНАТА ИМ ПЕЧАЛБА. ПОЛОВИНАТА ОТ ФОНДОВЕТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ ЗАМИНАВАТ ЗА ТУРЦИЯ С ТУРСКИТЕ ФИРМИ.  ББ ПОДНОВИ ОГРАБВАЩИЯ ДОГОВОР ЗА ДОБИВ НА ЗЛАТО КАТО ЗА ДЪРЖАВАТА НИ ОСТАВАТ 0.75% ОТ ДОБИВА КАТО И ТОВА НЕ СЕ КОНТРОЛИРА КОЛКО И КАКВО СЕ ДОБИВА ОТ РУДАТА КОЯТО ВМЕСТО ДА СЕ ОБРАБОТВА ТУК ОТИВА В АФРИКА. ДОКАЗАНО Е ЧЕ  СМЕТКИТЕ КОИТО  СЕ ПЛАЩАТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ Е ДЪРЖАВНА ПОМОЩ ,КОЕТО СПОРЕД ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ Е ЗАБРАНЕНО, НО ВЪПРЕКИ ТОВА НЕК ТЕГЛИ ОГРОМНИ ЗЕМИ ЗА ДА ИМ АПЛАЩА ДОРИ ТОВА КОЕТО НЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО. КОЙ СЕКТОР ОТ ИКОНОМИКАТА НИ НЕ СЕ ОГЕАБВА ОТ РАЗНИ КОМИСИОНЕРИ И ПАРТИЙНИ ФИРМИ ПЕЧЕЛЕЩИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ И ПОСЛЕ НАЕМАТ ПОД ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ПОЛОВОНАТА ОТ ЦЕНАТА НА ПРОЕКТИТЕ ,А И НА ТЯХ НЕ ВИНАГИ ИМ ПЛАЩАТ. ИМА ФИРМИ СЕТО С ГОДИНИ СИ ЧАКАТ ПАРИТЕ АКО НЕ ФАЛИРАТ ДО ТОГАВА.  И ТОВА ВСИЧКО СЕ ДЪЛЖИ НА ГЕРБ И  БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.  :errm:
11
0
mmm (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тука е абсолютно същото. Едни евро пари се разхищават без реален резултат всички крадат кат невидели. Че и краят ще е същият.
8
4
в Южна Корея има морал (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В Южна Корея само при съмнения за даден политик, че е направил нещо нередно и той се отстранява (ако преди това сам не е напуснал), докато в Русия всички знаят, че Путин притежава десетки милиарди (до преди няколко години бяха 40млрд) долара и никой не смее да повдигне въпроса за несъответствията между данъчните му декларации и реалното му огромно богатство. Всичко знаят за прогнилата им и корумпирана съдебна система и за олигарсите, които с помощта на Путин източват природните богатства на Русия и така шепа хора се облагодетелстват, а милиони мизерстват. Затова Южна Корея е икономически тигър, а в Русия пак ще казват на пенсионерите и хората с ниски заплати в провинцията- "ами пари няма"...както наскоро измънка поредния министър пратен да потушава напрежението, само и само никой да не споменава главния виновник-Путин. Но всяка диктатура (дори и тиха и потулена) си има край, и той никога не е лицеприятен.
11
0
Мерси (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А в България по-различно ли е ?  Сигурно мащабите са по-малки като страната ! Заменете името на Русия с България и отново помислете над въпроса - има ли разлика.
7
5
plabov1080 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 40837 | Одобрение: 8687
И не могат по никакъв начин да стигнат Русия
7
11
якошиба (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 А ЧЕСТИТО ДЕТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА РАДЕВ И ИСКАТЕ ДА ДОКАРАТЕ КОМУНИСТИТЕ ПАК НА ВЛАСТ-ЕТО ТОВА Е ТЕХНИЯ МОДЕЛ И АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ВСИЧКИ ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТУКА ЩЕ ОСТАНАТ САМО ЦИГАНИТЕ И КРАДЦИТЕ ОТ СОФИЯ И НАКРАЯ ЩЕ СЕ ИЗТРЕПЯТ ЕДИН ДРУГ
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама