И юристът Андрей Михайлов напуска "Има такъв народ"

01.11.2022 / 16:30 2

Снимка ИТН

Още един експрет напуска Слави Трифонов. 

Точно месец след изборната загуба на "Има такъв народ" още един от експертите на партията обяви, че я напуска. Това е юристът Андрей Михайлов, който в 46-тото Народно събрание беше председател на комисията по конституционни и правни въпроси.

С публикация във "Фейсбук" той обявява своето решение, но без да посочва причините за него. По думите му обаче в това не бива да се търси скандал.

"Ще ви разкажа нещо от зората на ИТН - преди повече от четири години се събирахме с колеги и часове наред обсъждахме политически и юридически подходи, реформи, подготвяхме програма и законодателни предложения. Само в сектор "Правосъдие" програмата беше над 100 страници. Днес няма кой да напише подобно нещо, а по-тъжното е, че няма кой да го прочете! Именно хората са същността на една идея, без хора тя е само лозунг. Във всички интервюта и публични изказвания съм посочвал, че професионалният и експертен подход, съчетан с диалог, е формулата, която може да ни изтегли от безизходицата", пише Михайлов, като добавя, че ще продължи да има обществена позиция и да пише по политически въпроси, макар и извън "Има такъв народ".

Накрая Михайлов благодари на избирателите си и заявява, че се гордее с това, че е запазил "професионален, честен подход и мога да погледна всеки от вас в очите без срам".

20 мин. след публикацията на Михайлов във "Фейсбук" на стената на зам.-председателя на партията Тошко Йорданов пък се появи следния текст: "При загуба се открояват два типа хора. Едните падат, след това се изправят и се бият докрай. Другите избират себе си."

През последните месеци след изтеглянето на "Има такъв народ" от правителството "Петков" редица членове на партията я напуснаха. Най-напред петима депутати се отцепиха от парламентарната група на формацията заедно със спортния министър в оставка Радостин Василев. Впоследствие още един депутат се присъедини към тях. По-късно енергийният експерт Иван Хиновски и организационният секретар Виктория Василева също напуснаха партията.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19064 | Одобрение: 6309
Че то, Има ли Такава Партия, още... И на кого е нужна ?!!
2
0
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 87808 | Одобрение: -9212
Май трябва да се прекръстят на Няма Такава Партия...Ухилен
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама