ИЗХВЪРЛИХА НА УЛИЦАТА ТАЗИ 76-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ВАРНА. ЖИЛИЩЕТО Й ПРОДАДЕНО, ТЯ НЕ ЗНАЕ (+ВИДЕО)

28.07.2012 / 11:08 14

Виолета Гурнакова

76-годишната Нарине продала къщата си, без да знае

Спокоен петъчен ден. Изведнъж на вратата се хлопа. 76-годишната Нарине Кеворкова отваря и вижда това, което е най-страшното за самотен възрастен човек в България – съдия-изпълнител, полиция и камион за товарене на багаж. Оказва се, че жената е продала жилището си, което обитава от 50 години, без да знае. Държавните служители нахлуват в дома й на улица „Иван Вазов“ и започват да изнасят шкафовете със зимнина, дори книгите на жената. Нарине вика с всичка сила, доколкото й позволява възрастта: „Оставете ми нещата, няма къде до нощувам, къде ги носите, не съм продавала нищо!“ Едър мъж размахва документ, с който твърди, че той вече е собственик на жилището. На помощ се притичват съседи на нещастницата и започват да се суетят с думите: „Каква държава, нямаме държава, помогнете!“ Но никой нищо не прави... пък и не може – изпълнителното дело е факт, има решение на съда. Полицаите сами не знаят какво да правят в тази ситуация и се суетят около входа. Товарачите изнасят имуществото, а жената крещи в отчаяние: „Останете ми нещата... Нямам друг имот, къде да отида?“ Съдия-изпълнителят се опитва да обясни ситуацията, а съседите проплакват: „Господи, сама жена на този свят, измамили са я...“

На въпроса дали е подписвала нещо, Нарине отговаря, че преди време при нея идвали от някаква благотворителна организация и пожелали да я подпомагат. Дали й 200 лева срещу подписа й на някакъв лист. Явно така е станало, смята тя. Близки нямала. Братята й били починали. 

Една от съседките си спомни, че някога дамата приютила един младеж, който останал без жилище. Съжалила го. След това започнали проблемите. Как точно е дала жилището си на пъпа на града и дали е взела пари за това, не е ясно. Затова и вчера тя чу думите от новия собственик: „Ама взе парите, нали?“ Самият той не пожела да говори пред медиите, само размахваше документи в ръка.


Цял предобед около дома се бяха струпали разносвачи, съседи и случайни минувачи – никой не можеше да помогне, нито да спре процеса на изнасянето. Съседите започнаха да звънят на адвокати, прокурори и т.н. Чуваха се репликите „Мафиоти!“, „Нямаме държава!“, „Отваряй камиона!“, „Не отваряй камиона!“, „Не съм получавала призовка, нищо не съм продавала, оставете ми нещата“ - отекваха отчаяните викове на старицата като глас в пустиня... Тя остана на улицата. „Народно дело” ще следи случая.

 

 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама