Играе ли си Македония с българската история и трябва ли да реагираме?

10.08.2018 / 09:50 2

Скорошните изявления на македонския премиер Заев по повод Илинденско-Преображенското въстание, в които той го окачествява като македонско пред македонска телевизия, разбуниха духовете и се превърнаха в историческа тема, препречила колелата на иначе гладко вървящата дипломация между страните. Темата в сутрешния блок на Bulgaria on air коментираха журналистът Валери Тодоров и депутатът от ВМРО Любомир Милошев.


"Разделен съм в чувствата си относно това дали трябва да реагираме или не, защото ако трябва да реагираме на всичко, идващо от Македония, ще преекспонираме темата", каза Валери Тодоров и допълни, че въпросът за това как ще разпознае историята си Македония в навечерието на приемането й в ЕС остава.

"Досега ние показваме толерантност, но България и Македония имат една идентичност и тя е българска", каза още журналистът и акцентира, че трябва с голямо внимание да следим процеса на присъединяване на Македония към Евросъюза, пише novini.bg.

Според депутата от ВМРО Любомир Милошев за България е важно да се следи оттук нататък пътя на Македония към ЕС и НАТО: "Най-отговорната позиция на Българската държава е максимално да подкрепя Македония да се присъедини към ЕС и НАТО", заяви той.

Любомир Милошев обясни, че има комисия занимаваща се с историческите теми, в които всички спорни точки трябва да бъдат изчистени и трябва да се изхвърлят тезите на македонизма.

По думите на журналиста Валери Тодоров Българската държава трябва ясно и категорично да изговори своята позиция и тя трябва да бъде разпознаваема, както и да направим ясно разграничение между политика и история. Тодоров определи България като "най-засегнатата страна от политиката на изземване на исторически факти".

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
бай Тошо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Има начин как да се реагира,ама се иска воля и кураж!Една измислена държава да ни казва каква ще е историята на хилядолетна България е направо наглост.За всичко това са виновни управляващите докарали нещата дотам,че и мангалите да се репчат на полицията!Когато мълчим като педали и не си защитаваме Българското,така ще ни тъпчат всички.
2
0
Хахаха (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как ще реагираме? С кво? Ще размахаме пръст ли?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама