Икономист: Най-ощетени са самоосигуряващите се лица в момента

25.03.2020 / 18:01 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Икономистът Петър Ганев обясни за Нова тв, че най-ощетени към момента са самоосигуряващите се лица. "Групата лица, която остава извън всякакви мерки е на самоосигуряващите се. Тях не ги лови нито Банка за развитие, нито 60/40, нито безлихвени заеми. За това заемът може да се наложи като мярка за тях. Ако например си музикант в заведение и ти е забранено да свириш, а на публиката е забранено да те слуша, тогава попадаш в тази категория. 

По принцип безлихвеният заем трябва да се дава, ако свърши отпуската в останалите случаи.

"Мораториум на кредитите тепърва предстои да разберем дали ще има. Всеки може да види член 6 от закона на мерките, където се казва, че никой не дължи пари на никого, ако сме в извънредно положение.

Мярката, която за момента ще заработи е през търговските банки тези пари да влязат като ликвидна подкрепа за бизнеси, въпросът е да има лимит за тези кредити обаче. Опасенията на хората са, че някой ще вземе всичко и за другите няма да има. Трябва да има до 1-2 млн. лв. лимит, за да се възползват по-широк кръг фирми.
Механизмът "60/40" трябва да подпомага компании, които имат голям спад в оборота, причинен от коронавируса, а не спад в бизнеса по принцип ако има такъв отпреди това."Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама