Икономист: Сривът на еврото е добра новина

11.01.2015 / 12:54 7

Понижението на еврото е добра и очаквана новина, коментира в предаването Денят On Air на телевизия „България он ер” икономистът професор Чавдар Николов. Един от положителните ефекти от спада ще е в посока на подобряване на търговията, стана ясно от думите му.Предвид спада и на рублата, понижението на еврото може да се разглежда като подобряване на прогнозите за увеличаване на броя на туристическите посещения от Русия, коментира още той, пише "Блиц".

Според икономиста понижението на цените на петрола влияе много добре на американската икономика.

„Виждате, как при по-ниските цени американската икономика върви с по-добри темпове”, коментира експертът. Той обаче изрази съмнение, че България ще успее да се възползва от спада на цените на петрола. – „Нямаме такава гъвкавост. Желаем го разбира се, но обикновено в България парите се пилеят”, заяви експертът.

Според проф. Николов ниските цени на петрола ще се задържат до средата на годината, след което ще достигнат нива от около 70 долара за барел. По думите му това е „опасно за Русия, не толкова за нас” и подчерта, че ниските цени на горивата са част от „геостратегическа игра”.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Kasparov (преди 6 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Професора е прав най-малкото за едно: "В България парите се пилеят"
"Chess is mental torture." Gary Kasparov
2
2
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 180364 | Одобрение: 11554
"заключ" , бягай в щатите , заработи много долари и се връщаш богат......в момента най-големите заплати са в северна дакота , заради шистовия нефт......успех.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
Gogata (преди 6 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Петрола е в долари и не го е.б.е за еврото, за франка някой също толкова некомпетентен да се изкаже или за йената, а за умиращата руска рубла и края на еврозоната за гърция
3
2
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 80309 | Одобрение: 37644
Сривът на еврото е срив на лева защото левът е закотвен за еврото. Сривът на лев е срив на заплатите в левове.
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
5
1
zakluch (преди 6 години)
Рейтинг: 30751 | Одобрение: 5691
Дано наистина е добре за българите, лошото е, че ще поскъпне техниката, но какво пък - ние всички вече имаме по един два комюптъра, по един два таблета, телевизори, печки и рядко ще се налага да купуваме нови, така че - какво като долара расте.... въпросът сега е как да спечелим някой лев от тази разлика .... ДАВАЙтЕ ИДЕИ
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама