Икономист: Сривът на еврото е добра новина

11.01.2015 / 12:54 7

Понижението на еврото е добра и очаквана новина, коментира в предаването Денят On Air на телевизия „България он ер” икономистът професор Чавдар Николов. Един от положителните ефекти от спада ще е в посока на подобряване на търговията, стана ясно от думите му.Предвид спада и на рублата, понижението на еврото може да се разглежда като подобряване на прогнозите за увеличаване на броя на туристическите посещения от Русия, коментира още той, пише "Блиц".

Според икономиста понижението на цените на петрола влияе много добре на американската икономика.

„Виждате, как при по-ниските цени американската икономика върви с по-добри темпове”, коментира експертът. Той обаче изрази съмнение, че България ще успее да се възползва от спада на цените на петрола. – „Нямаме такава гъвкавост. Желаем го разбира се, но обикновено в България парите се пилеят”, заяви експертът.

Според проф. Николов ниските цени на петрола ще се задържат до средата на годината, след което ще достигнат нива от около 70 долара за барел. По думите му това е „опасно за Русия, не толкова за нас” и подчерта, че ниските цени на горивата са част от „геостратегическа игра”.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Kasparov (преди 8 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Професора е прав най-малкото за едно: "В България парите се пилеят"
"Chess is mental torture." Gary Kasparov
2
2
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 307610 | Одобрение: 45475
"заключ" , бягай в щатите , заработи много долари и се връщаш богат......в момента най-големите заплати са в северна дакота , заради шистовия нефт......успех.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
Gogata (преди 8 години)
Рейтинг: 5208 | Одобрение: 598
Петрола е в долари и не го е.б.е за еврото, за франка някой също толкова некомпетентен да се изкаже или за йената, а за умиращата руска рубла и края на еврозоната за гърция
УМНОКРЕСЛИВИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА! КОЙТО ИМА УМ В ГЛАВАТА СИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ТЕЗИ ЛИБЕРАЛНИ БЕСОВЕ. НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАВИМ ШЕПА ЛИГЛЬОВЦИ ДА СИ ИГРАЯТ НА ДЪРЖАВА, ДОКАТО ДРУСАТ И РАЗИГРАВАТ КОНЯ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. ПРАЙДОВЦИ НА ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ПУСТОТА.
3
2
Варна (преди 8 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Сривът на еврото е срив на лева защото левът е закотвен за еврото. Сривът на лев е срив на заплатите в левове.
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
5
1
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Дано наистина е добре за българите, лошото е, че ще поскъпне техниката, но какво пък - ние всички вече имаме по един два комюптъра, по един два таблета, телевизори, печки и рядко ще се налага да купуваме нови, така че - какво като долара расте.... въпросът сега е как да спечелим някой лев от тази разлика .... ДАВАЙтЕ ИДЕИ
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама