Икономистът Станчев: Не пипайте пенсиите. Ще стане като през 1997 г. Държавата ще фалира

01.10.2020 / 20:23 2

Кадър Булфото и БТВ

Минимална пенсия 300 лв., максимална - 1400. Става дума за дефицит между 1,2 и 3,8 млрд. от приходите по бюджета. А синдикалисът Димитров предвижда дефицит от 5 млрд. Може да напишат и минимална пенсия - 1000 лв. За известно време ресурсът ще стигне. Но после ще се хванат за главата. После няма да има пари за нищо. Това заяви икономистът Красен Станчев пред bTV, цитиран от Фрог.

Като виждам какво се случва, няма да е добре. Правителствто ще напечата едни пари, ще се похарчат за стоки и услуги. В крайна сметка тези пари ще бъдат издухани през комина. Засега сметката не е ясна, посочи той.

Нямам нищо против увеличаването на пенсиите, може да се напишат всякакви числа, но въпросът е, че държавният ресурс ще стигне само за определен период, а после всички ще се хванат за главите и може да се стигне до ситуацията от 97 година, когато нямаше пари за нищо. Така правителството ще напечата едни пари, ще ги раздаде, ще се вдигне инфлацията и в крайна сметка тези пари ще бъдат издухани през комина, коментира икономистът.

Сега имаме ситуация на предизборно купуване на гласове и не е ясно кога ще свърши сметката, уточни той.

Според мен в момента трябва да се оставят пенсиите както са и да се влагат средства в онези сектори на икономиката, които произвеждат доход. Не знам защо чак след 3, след 4 или 5 месеца от Българската стопанска камара излязоха със становище, че може би трябва да се отложи плащането на някои данъци. Това трябваше да стане още в самото начало на епидемията. Може би още не е късно, но това трябва да се провери. Онова, което може да се направи в момента е, да се оставят хората сами да се оправят. Това означава да се опростят някои данъци за определен период от време, смята той.

Най-лесно е да се опростят корпоративните данъци, допълни икономистът.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
на светло (преди 3 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 909
станчев, какви ги каканижеш бе олигофрен, гледай някой пенсионер теб да не пипне, че ще стане лоша работа..............
за сега - добре!
3
0
Марио (преди 3 години)
Рейтинг: 18598 | Одобрение: 3568
Тогава ,да пробваме с минимална 600 и после и като свършат парите ще започнем по-малко да крадем.Ангелче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама