Илиан Илиев: УЕФА трябва да вземе страна. Никой не е питал Черно море за първенството

22.03.2020 / 14:22 0

Наставникът на Черно море - Илиан Илиев, даде интервю за Gong.bg, в което заяви, че никой не е питал "моряците" дали са съгласни първенството да бъде прекратено. Треньорът заяви, че неговите играчи са тичали индивидуално, но предвид последната забрана тази практика е преустановена. 

- Господин Илиев, как прекарвате времето без тренировки?

- Малко е скучно без тренировки, но виждаме какви са мерките, така че ще трябва по някакъв начин да поддържаме форма от вкъщи. До преди няколко дни тичаха индивидуално, разделно един от друг, играчите в парковете, но новата забрана може би ще ме лиши от тази възможност.

- Има ли притеснение у вас, че с въвеждането на забраната ще имате проблеми с поддържането на оптимална форма?

- Със сигурност. В този момент обаче е по-важно здравето, да не се разпространява в по-големи мащаби вирусът. Другото вярвам, че ще се нареди.

- Казали ли сте на вашите футболисти ориентировъчна дата за завръщане към занимания?

- Не сме, знаем само каквото е препоръчано от БФС и то е всички футболни активности да бъдат спрени до 29-ти март поне.

- Поддържате ли по-активна връзка сега с играчите, предполагам, че чужденците може да са притеснени в известна степен?

- Разбира се, че поддържаме. Наистина някои от тях искат да пътуват, но поради обстановката решихме повечето да останат тук за момента.

- Да си поговорим за футбол. От спортна гледна точка вие може би сте сред най-ощетените отбори след спирането на първенството, тъй като бяхте в много добра серия от резултати.

- Няма отбор, който да е спечелил от ситуацията. За момента обаче приоритети на целия свят са доста по-важни. Трябва да сме по-дисциплинирани и да помогнем с каквото можем за овладяването на ситуацията.

- Вчера в публичното пространство излезе декларация за прекратяването на efbet Лига. В нея беше внесено и името на Черно море, но впоследствие информацията беше опровергана от ръководството. Какво е вашето лично мнение по темата?

- Със сигурност никой не е питал нас. Ръководството и клубът имат своята позиция. Фокусът в момента обаче е съвсем различен от това. Ние бихме били първата държава, която да спре първенството, което няма да е етично в сегашната ситуация. УЕФА трябва да вземе страна. Впоследствие ще има яснота за нещата, но е много рано да говорим за прекратяване на първенството още сега.

- Каква е социалната и футболна обстановка в Португалия? Вярвам, че все още поддържате връзка с ваши приятели там.

- Да ви кажа почти същата е ситуацията. Вирусът се подценява доста. В последно време, поради увеличението в броя на случаите обаче мисля, че и там бяха затегнати мерките.

- И за финал какво би било вашето послание към феновете на Черно море, а може би и към цялата общественост?

-Трябва да се пазим, по възможност да избягваме контакти и голямо струпване на хора на обществени места. Не на последно място да се опитваме да помогнем на възрастните хора.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама