Има ли изобщо смисъл от тази велоалея? Ремонтът на ул. „Баба Тонка“ във Варна ощети пешеходците (снимки)

11.07.2019 / 13:38 9

снимки: "Петел"

Ул. „Баба Тонка“, която свързва района около Районния съд и Кооперативния пазар във Варна, беше реконструирана наскоро. След мащабен ремонт тя придоби нов вид, много по-подреден и европейски от преди, но... Но мястото за придвижване на пешеходците се оказа жестоко орязано.

Преди реконструкцията, която е на обща стойност близо 800 хил. лева, тротоарът беше почти плътно зает от паркирани коли. Сега за тях има отредени паркоместа, така че пешеходците трябва да са доволни. Да, но пък този път тротоарът е „изяден“ от доста широка велоалея, нуждата от която е доста съмнителна точно на това място.

Велоалеята започва и свършва, така да се каже, в нищото. Тя не се свързва с други трасета за предвижване на велосипеди. А докато наш репортер беше на мястото, тя беше неизползваема и по една много проста причина – голям микробус я беше запречил напълно от горната страна, при Районния съд.

За пешеходците все пак е оставено място, но то е от двете страни на пътя на велосипедистите и всъщност е доста тясно. Да не говорим, че на едно място плочките свършват и започва зелена леха. Когато стигнеш на това място, единственият път е или през велоалеята, или на платното.

В крайна сметка, трасето за колоездачи е превзето от пешеходци, без значение че е окичено с куп знаци. Колкото и разточителни да са били от община Варна във вертикалната маркировка, това едва ли ще оправи нещата. Просто велоалеята е проектирана неудачно.

Това е и причината по нея да не се движат много хора с колелета. Виж, пешеходците, дори и тези, които уважават правото на велосипедистите, си ходят по нея. Просто няма къде другаде, ако не искат да се блъскат един в друг.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
31
7
n eXu s (преди 7 месеца)
Рейтинг: 187282 | Одобрение: 33037
Има достатъчно място, за да се разминат поне двама, освен ако не са всеки по 150 кила всеки!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
7
6
Балъка (преди 7 месеца)
Рейтинг: 352 | Одобрение: 127
Ами пак си го изберете кметчето ( Портних). Докогато  на ГерП,  на борческите групировки и на ДПС-то е удобен, .....  така ще е. Хак да ни е. 
3
3
squeezer (преди 7 месеца)
Рейтинг: 8734 | Одобрение: 3284
крадци
8
1
Марио (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2694 | Одобрение: 1049
Паркрането  трябва да е успореден на платното,после велоалея, после тротоар ,към 4м. широк ще стане така като го гледам.Ангелче
проектиране на сгради
28
2
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 69628 | Одобрение: 35453
Велоалеите в целия град са направени колкото да се отбие номера че да се вземат парите от ЕС. Ама за каране на колело са опасни и за колоездачите и за пешеходците върху тях. Затова колелета са по тротоарите а пешеходците по велоалеите. Като се прави нещо трябва да е естествено и удобно за хората а не квот им дойде в главите на корифеите в общината. те пеша не ходят. имат пропуски да си спират където си искат и никой не ги закача. затова няма оправия в тоя град
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
18
3
айки (преди 7 месеца)
Рейтинг: 13373 | Одобрение: 5613
    на ул.Бенковска между Образцов дом и Нептун не е ли същото ....даже закуска от фурната като си взимаш си в/у велоалеята......и до кога колоездачи ще се  вихрят по тротоарите жонглирайки м/у хората ....или се чака поредната жертва, а оня ще е избягал...
20
3
хехе (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2590 | Одобрение: 1420
айде бе, няма ли някой колоездач да похвали Портних? тц,тц, тц... неблагодарници!
36
4
гарфилд (преди 7 месеца)
Рейтинг: 34069 | Одобрение: 13654
Някой е спал,когато е правил проекта.Поредната простотия.Един ремонт,като хората,не могат да направят.Намусен
39
4
Blue hills (преди 7 месеца)
Рейтинг: 25049 | Одобрение: 11859
На всички ни е ясно вече за какво иде реч, чак се изтърка от писане, но това не пречи на общинката и кметчето да си усвояват едни пари по абсолютно идиотски за града ни начин.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама