Има ли изобщо смисъл от тази велоалея? Ремонтът на ул. „Баба Тонка“ във Варна ощети пешеходците (снимки)

11.07.2019 / 13:38 9

снимки: "Петел"

Ул. „Баба Тонка“, която свързва района около Районния съд и Кооперативния пазар във Варна, беше реконструирана наскоро. След мащабен ремонт тя придоби нов вид, много по-подреден и европейски от преди, но... Но мястото за придвижване на пешеходците се оказа жестоко орязано.

Преди реконструкцията, която е на обща стойност близо 800 хил. лева, тротоарът беше почти плътно зает от паркирани коли. Сега за тях има отредени паркоместа, така че пешеходците трябва да са доволни. Да, но пък този път тротоарът е „изяден“ от доста широка велоалея, нуждата от която е доста съмнителна точно на това място.

Велоалеята започва и свършва, така да се каже, в нищото. Тя не се свързва с други трасета за предвижване на велосипеди. А докато наш репортер беше на мястото, тя беше неизползваема и по една много проста причина – голям микробус я беше запречил напълно от горната страна, при Районния съд.

За пешеходците все пак е оставено място, но то е от двете страни на пътя на велосипедистите и всъщност е доста тясно. Да не говорим, че на едно място плочките свършват и започва зелена леха. Когато стигнеш на това място, единственият път е или през велоалеята, или на платното.

В крайна сметка, трасето за колоездачи е превзето от пешеходци, без значение че е окичено с куп знаци. Колкото и разточителни да са били от община Варна във вертикалната маркировка, това едва ли ще оправи нещата. Просто велоалеята е проектирана неудачно.

Това е и причината по нея да не се движат много хора с колелета. Виж, пешеходците, дори и тези, които уважават правото на велосипедистите, си ходят по нея. Просто няма къде другаде, ако не искат да се блъскат един в друг.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
6
Балъка (преди 1 годинa)
Рейтинг: 362 | Одобрение: 127
Ами пак си го изберете кметчето ( Портних). Докогато  на ГерП,  на борческите групировки и на ДПС-то е удобен, .....  така ще е. Хак да ни е. 
3
4
squeezer (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8707 | Одобрение: 3197
крадци
8
1
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8243 | Одобрение: 1978
Паркрането  трябва да е успореден на платното,после велоалея, после тротоар ,към 4м. широк ще стане така като го гледам.Ангелче
проектиране на сгради
28
2
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 85884 | Одобрение: 38089
Велоалеите в целия град са направени колкото да се отбие номера че да се вземат парите от ЕС. Ама за каране на колело са опасни и за колоездачите и за пешеходците върху тях. Затова колелета са по тротоарите а пешеходците по велоалеите. Като се прави нещо трябва да е естествено и удобно за хората а не квот им дойде в главите на корифеите в общината. те пеша не ходят. имат пропуски да си спират където си искат и никой не ги закача. затова няма оправия в тоя град
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
18
3
айки (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24196 | Одобрение: 7681
    на ул.Бенковска между Образцов дом и Нептун не е ли същото ....даже закуска от фурната като си взимаш си в/у велоалеята......и до кога колоездачи ще се  вихрят по тротоарите жонглирайки м/у хората ....или се чака поредната жертва, а оня ще е избягал...
20
3
хехе (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
айде бе, няма ли някой колоездач да похвали Портних? тц,тц, тц... неблагодарници!
36
4
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 41457 | Одобрение: 15187
Някой е спал,когато е правил проекта.Поредната простотия.Един ремонт,като хората,не могат да направят.Намусен
39
4
Blue hills (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28990 | Одобрение: 12775
На всички ни е ясно вече за какво иде реч, чак се изтърка от писане, но това не пречи на общинката и кметчето да си усвояват едни пари по абсолютно идиотски за града ни начин.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама