Има ли изобщо смисъл от тази велоалея? Ремонтът на ул. „Баба Тонка“ във Варна ощети пешеходците (снимки)

11.07.2019 / 13:38 9

снимки: "Петел"

Ул. „Баба Тонка“, която свързва района около Районния съд и Кооперативния пазар във Варна, беше реконструирана наскоро. След мащабен ремонт тя придоби нов вид, много по-подреден и европейски от преди, но... Но мястото за придвижване на пешеходците се оказа жестоко орязано.

Преди реконструкцията, която е на обща стойност близо 800 хил. лева, тротоарът беше почти плътно зает от паркирани коли. Сега за тях има отредени паркоместа, така че пешеходците трябва да са доволни. Да, но пък този път тротоарът е „изяден“ от доста широка велоалея, нуждата от която е доста съмнителна точно на това място.

Велоалеята започва и свършва, така да се каже, в нищото. Тя не се свързва с други трасета за предвижване на велосипеди. А докато наш репортер беше на мястото, тя беше неизползваема и по една много проста причина – голям микробус я беше запречил напълно от горната страна, при Районния съд.

За пешеходците все пак е оставено място, но то е от двете страни на пътя на велосипедистите и всъщност е доста тясно. Да не говорим, че на едно място плочките свършват и започва зелена леха. Когато стигнеш на това място, единственият път е или през велоалеята, или на платното.

В крайна сметка, трасето за колоездачи е превзето от пешеходци, без значение че е окичено с куп знаци. Колкото и разточителни да са били от община Варна във вертикалната маркировка, това едва ли ще оправи нещата. Просто велоалеята е проектирана неудачно.

Това е и причината по нея да не се движат много хора с колелета. Виж, пешеходците, дори и тези, които уважават правото на велосипедистите, си ходят по нея. Просто няма къде другаде, ако не искат да се блъскат един в друг.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
31
7
n eXu s (преди 2 дни)
Рейтинг: 118246 | Одобрение: -8704
Има достатъчно място, за да се разминат поне двама, освен ако не са всеки по 150 кила всеки!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
4
5
Балъка (преди 2 дни)
Рейтинг: 168 | Одобрение: 53
Ами пак си го изберете кметчето ( Портних). Докогато  на ГерП,  на борческите групировки и на ДПС-то е удобен, .....  така ще е. Хак да ни е. 
3
2
squeezer (преди 2 дни)
Рейтинг: 8624 | Одобрение: 3269
крадци
8
1
Марио (преди 5 дни)
Рейтинг: 1300 | Одобрение: 520
Паркрането  трябва да е успореден на платното,после велоалея, после тротоар ,към 4м. широк ще стане така като го гледам.Ангелче
проектиране на сгради
28
2
Варна (преди 5 дни)
Рейтинг: 60341 | Одобрение: 31651
Велоалеите в целия град са направени колкото да се отбие номера че да се вземат парите от ЕС. Ама за каране на колело са опасни и за колоездачите и за пешеходците върху тях. Затова колелета са по тротоарите а пешеходците по велоалеите. Като се прави нещо трябва да е естествено и удобно за хората а не квот им дойде в главите на корифеите в общината. те пеша не ходят. имат пропуски да си спират където си искат и никой не ги закача. затова няма оправия в тоя град
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
18
3
айки (преди 5 дни)
Рейтинг: 4339 | Одобрение: 2144
    на ул.Бенковска между Образцов дом и Нептун не е ли същото ....даже закуска от фурната като си взимаш си в/у велоалеята......и до кога колоездачи ще се  вихрят по тротоарите жонглирайки м/у хората ....или се чака поредната жертва, а оня ще е избягал...
20
3
хехе (преди 5 дни)
Рейтинг: 1194 | Одобрение: 784
айде бе, няма ли някой колоездач да похвали Портних? тц,тц, тц... неблагодарници!
36
4
гарфилд (преди 5 дни)
Рейтинг: 15511 | Одобрение: 7126
Някой е спал,когато е правил проекта.Поредната простотия.Един ремонт,като хората,не могат да направят.Намусен
39
4
Blue hills (преди 5 дни)
Рейтинг: 21270 | Одобрение: 10450
На всички ни е ясно вече за какво иде реч, чак се изтърка от писане, но това не пречи на общинката и кметчето да си усвояват едни пари по абсолютно идиотски за града ни начин.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама