Има начин да разберете дали вашата кола е подготвена за кражба

29.06.2020 / 23:58 1

glas.bg

снимка: Булфото, архив

Според статистиката, при краденето на автомобили престъпниците най-често разбиват вратите и ключалките за запалване с помощта на механични механизми. Също могат да счупят прозорец, за да попадат в салона. 

Двигателят се пали с ключ дубликат. Често се изпозлват и специални радиоелектронни средства, които позволяват вратите да бъдат отворени, за да се запали двигателя и да се блокира системата против кражба.

Преди автомобилът да бъде откраднат обаче, той, по правило, е "проверяван". За начините на тези проверки е известно малко, но това са най-популярните. 

Телефонни обаждания

Както повечето мошенически действия, кражбата на колата може да започне с телефонно обаждане. Целта му е да изяни как е защитена вашата кола. Вашите контакти могат да бъдат намерени в различни бази данни, до които престъпниците могат да получат достъп.

За да отговорите на въпросите на непознатите по телефона трябва да бъдете, много меко казано, доста наивен. Макар, че престъпникът може да се представи за, например, служител на някаква услуга, например, наскоро са ви монтирали аларма. 

Задачата се упростява, ако вие сте публикували обява за продажба на автомобила. След редица от безобидни въпроси на потенциалния купувач може да последват и "по-хлъзгави". Безпроблемно ли работи? Къде държите колата? На тези никога не трябва да се отговаря. 

Молба за помощ

Престъпниците обичат да играят по струната на човечността при различни нарушения на закона. Те не изключват и кражбата на автомобил. В никакъв случай не призоваваме обаче да се игнорират призивите за помош!

Само не си загубвайте главата, хвърляйки се да помагате веднага на непознат. Отавената без надзор кола е лесна плячка, заради която може да се спретне цял спектакъл. 

Първо изгасете двигателя, затворете прозорците, включете алармата и едва тогава отидете да помогнете на непознатия. 

Въпросен случай. Volvo S60 пробива заграждения и пада в река. На помощ се притичва очевидец с Audi Q7. Междувременно друг очевидец на инцидента спокойно влиза и задига джипа, пътьом взимайки и личните вещи на собственика на Audi-то: тениска, дънки и мъжка чантичка

Проблеи със сигнализацията

Много важен сигнал - нестандартно работещата сигнализация на автомобила. Естествено, никой не е застрахован от проблеми в електрониката (особенно ако алармата не е монтирана заводки) или от изтощена батерийка в дистанционното. 

 

 

Цялата статия ТУКСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Радослав (преди 2 седмици)
Рейтинг: 4233 | Одобрение: 1293
хахахах малоумни ли сте що за тъпотии пишете ...
Губим България ,хораааа....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама