Имаше смисъл да водят дело срещу Община Варна: Съдът вдигна почти двойно цената на отчужден за бул. "Левски" имот

12.03.2018 / 14:19 6

Административен съд – Варна определи почти двойно по-голямо обезщетение за имот, отчужден принудително от общината за изграждането на продължението на бул. „Васил Левски“. Определената стойност на от местната власт е била около 45 хил. лева. След като взе под внимание мнението на експертите, съдът определя обезщетение в размер на 78 323 лв.

Решението на съда е окончателно. До делото се е стигнало, след като двамата собственици пред Административния съд заповедта за определяне на първото им обезщетение.

От съда съобщиха също, че отменят чл. 83 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Варна, с която е предвидено наказателните постановления да се издават и от оправомощени от кмета на общината длъжностни лица. Сега г-н Иван Портних ще трябва да прави това лично. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд на Република България в 14 –дневен срок.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
пипи (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
е права. само героите от аватар не прелитат
8
0
Пипи (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като гледа визуализацията, ще се окаже, че живеещите в района на автогарата живеят може би в някакъв ПАРК. То зеленина, птички, красота.Надолу към максуда също толкова привлекателно ли изглежда господа визуализатори. Може би ви е трудно да възпроизведете мръсотията и мизерията в района и за това залагате на стандартните красоти и екзотика.
0
0
честито (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
сега пък ще разпише наказателните хаха
3
10
стоян (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Споко...това е само едно от общо 9 дела, които се водят срещу ощината за тези имоти. Познавам лично всички собственици, които водим дела за размера на обезщетението. На общината ще им се пре...ре сега
5
6
Fox81 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кога ще завърши този грандиозен строеж и колко време ще изкара?
10
2
курти (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
административен съд е най-корумпиран а вие от петел смешници варненци ли сте или не сте и не се ли сещате, че парите излизат и от вашите джобове - на тези с незаконните къщи им озплащат обезщетения вече втори път но май собствениците са вашите шефове 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама