Институтът Ройтерс към университета в Оксфорд: Petel.bg e на 9-то място по посещаемост в България от всички медии

15.06.2022 / 16:18 0

Кадър Reuters Institute

Petel.bg се вдига в класацията за най-предпочитани медии в България в най-престижната световна класация на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд (Digital News Report)

Сайтът се нарежда на 9-то място от всички медии в България, включително радиа и телевизии.

Petel.bg държи дял от 17 % от цялата аудитория в България като 7 % от хората посещават сайта поне 3 пъти на седмица, сочи проучването.

В класацията по популярност на медиите онлайн БТВ е на първо място с 43% от аудиторията, следвана от Нова телевизия с 41%.

В България онлайн новините остават основен източник на информация, а спадът на телевизията и печатните медии продължава, се отбелязва още в доклада.

За мнозинството българи (86%) основните източници на новини са онлайн, включително социалните медии.

Само 15% от хората в нашето проучване смятат, че българският медиен сектор в момента е свободен от неправомерно влияние от страна на бизнеса или политиката, отчасти защото продължават да съществуват практики от ерата на Борисов, посочва анализът.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама