Искри в ефира между депутатката Калина Крумова и почернени семейства

12.06.2018 / 09:57 14

Размяна на обвинения и обидни квалификации беляза дискусията за войната по пътищата в студиото на „Тази сутрин”, в която участва бившата тв водеща, депутатка от „Атака”, активистка на „България без цензура” и настоящ експерт по пътната безопасност към МВР Калина Крумова. Представители на Института за пътна безопасност и почернени семейства запитаха на какво основание именно тя съветва силовия министър Валентин Радев.

Те се обявиха против „модела на Калинките”, който в системата за безопасност на движението произвежда нарушители, рецидивисти и жертви на пътя. От института посочиха, че сегашните три пътни законопроекта са получили „червен картон” при обсъжданията в цялата страна и това е довело до скандално поведение от страна на представителите на вътрешното министерство.

„Благодарение на тая власт моето момче беше убито в катастрофа. Калина с нейната изявеност като един от най-ярките политически номади и с нейните политически възгледи не пречи никому, но когато започне да твърди, че е експерт във всяка област, това ни касае нас”, подчерта пред камерата на bTV почернена майка.

Калина Крумова отговори по следния начин: „Това е личен конфликт, в който аз няма да вляза – с човек, на който въпросите са написани на листче”. Жената показа на камерата какво си е написала предварително, за да не пропусне нещо – всички роли на Калина Крумова през годините:  на тв водещ, народен представител, политик, експерт по сурогатно майчинство, модел на календарчета, експерт в обучението на млади политици и експерт по пътна безопасност.

„Аз също съм емоционална, защото преди 6 г. имаше десетки такива майки, загубили децата си на пътя, които не се деляха, а се обединяваха”, заяви на свой ред Крумова, като припомни, че нейният подпис стои под законовите промени от 2012 г. именно по отношение на пътната безопасност.

Поканата сега да влезе в екипа на Валентин Радев дошла от самия министър „най-вероятно защото съм направила достатъчно неща и имам достатъчно идеи, свързани с пътната безопасност”.

Сред почернените майки, за които Крумова говори, е и депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. С днешна дата Петрова обаче е на следната позиция: „Преди 6 г. се заблудихме в мъката си и повярвахме. Не вярвам, че нейната борба за намаляване на черната статистика е чиста и свята”.

Експертът по пътна безопасност не й остана длъжен: „Каква точно политика върши тя в парламента във времето, в което е народен представител?! Аз съм събирала хората и не съм ги разделяла”.

Какво обаче доказва годността й да бъде на тази позиция? „Най-вероятно когато си законодател и когато тези законопроекти, под които си сложил подписа си, са били приети, това е доказателство”, отговори Калина Крумова. Тя посочи, че е редовен докторант по транспортна психология в БАН.

Именно във връзка с това й поприще е и проектът за около 380 000 лв. без ДДС за промяна на шофьорските психотестове, по който работи: „Аз съм докторант, работата на всички докторанти преминава през различни проекти”.

Според нея критиците й в миналото са били на достатъчно високи позиции в МВР, за да реализират всичко, за което претендират. А Институтът за пътна безопасност съществувал само за да критикува системата и целта на неговите членове е отново да се окажат във властта. Тя даже заяви, че същите са я канили да бъде част от организацията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Ефир 2 (преди 4 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Тази си я спомням от сутрешния блок на СКАТ как сричаше статиите от вестниците. Разписала се в някой от безбройните промени на ЗДвП и станала ЕКСПЕРТ по пътна безопасност. Хората са прави да недоволстват от нея. Тя експлоатира проблемите им за да събира политически дивиденти, а реално и въобще не и дреме за пострадалите. Нагла е! И доста парички ще налапа от проектчето, а резултатите ще са съмнителни...
9
2
Loshiq (преди 4 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
До кога разни псевдо експерти ще измислят закони за пътищата у нас. Закона за пътищата е еднакъв на 99% почти в цял свят. Да вземат да прочетът гепманския, дачанския или някой друг и да го приложат у нас. Но да не забравят да прочетът как се правят кръстовища, как се поставят знаци, как се полага маркировка и как се асфалтира качествено. Да спре държавата да насъсква един срещу друг хората, за да прикрива некъдърно проектираните и разбити пътища.
21
3
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 227828 | Одобрение: 21518
Пиклата винаги си е пикла, независимо какъв цвят кюлоти носи......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
20
0
khm (преди 4 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
И какво като жената си е написала въпросите на листче? Това основание ли е да се отговори на тях? Не. Ама отговорите често са нелицеприятни, така че се чуди какво да замаже.
24
9
plabov1080 (преди 4 години)
Рейтинг: 48478 | Одобрение: 3688
Да забранят съветниците при министрите и да се въведе професионална квалификация за всяка позиция...а не политическа
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама