История с продължение в „Петел“: След инцидента на опашката в КАТ- Варна вчера се задава съдебно дело

12.04.2018 / 15:00 8

Трагикомичната ситуация от вчера, при която в двора на КАТ- Варна водачи чакаха над два часа екип пътни полицаи да регистрират нарушение, станало буквално пред вратите на службата им, има продължение.

След като „Петел“ публикува вчера снимка и разказ на очевидец на случката, днес на редакционната поща получихме доста интересно писмо на един от участниците в инцидента. Това е собственикът на одраното Ауди Q7, който разказва какво се е случило, след като екип на КАТ все пак е пристигнал на местопроизшествието в „собствения им двор“ или по-точна на собствения им паркинг.

Ето какво ни написа той:

Ситуацията е така, както е описана в новината. Новото е, че когато КАТ пристигна след около 2ч. и половина, аз отнесох глоба и се разделих с талона си, защото, цитирам: „съм навлязал в пътната лента на движещият се без номера автомобил и съм го ПРИНУДИЛ да ме блъсне”.

В последствие станаха ясни близките (корупционни или не - не мога да кажа) отношения между водача на Тойотата (автомобилът без номера, гражданска и преглед) и служителя на КАТ.

Този водач се оказа, че работи като „регистратор на автомобили към КАТ”. Това се оказа и причината за забавянето с повече от 2 часа, може би с цел да ми омръзне и да си тръгна, тъй като аз повиках КАТ и по мое настояване ги изчакахме.

След като попитах служителя, защо няма да санкционират другия водач, стана ясно, че пътят отворен за обществено ползване, какъвто е дворът на КАТ, се оказа ...ПАРКИНГ!

Цитирам: „Тук няма проблем, ако ще да кара и на задни гуми”! А междувременно аз отнесох глоба, че съм навлязъл в пътното му платно?!

Чл. 140. (1) (Доп. - ДВ, бр. 11 от 2017 г., в сила от 31.01.2017 г.) от ЗДП, изрично заявява: “По пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места.” Санкцията е отнемане на СУМПС за срок от 6 до 12м. и глоба до 500лв!

Всички останали автомобили се придвижват на платформа!

Междувременно получих заплаха от водача на Тойотата (това е записано на микрофоните на патрулката), че ще ме „ритне в главата” и унизително и арогантно отношение от служителя на пътна полиция.

Не знам дали се очакваше от мен, заради факта, че шофирам скъп автомобил, да извадя две пачки от задния си джоб и да ги хвърля в патрулката и дали за това служителя на КАТ толкова се засегна.

Смятам да търся правата си в съда, а междувременно бих се радвал да разпространите новината за този полицейски и шуробаджанашки произвол.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
fox81 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1885 | Одобрение: 480
ГЕРБ-ария, какво очакваш?
Винаги верни!
15
0
Ефир 2 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Тези "регистратори" са страхотни паразити. И по-лошото е, че КАТ поддържат тяхния паразитизъм. Не е нормално да си загубиш няколко дена в чакане за регистрация на автомобил. Явно фирмите играят с шефовете и затова и отношението към тях при такива инциденти е такова.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама