Историята на една майка, която избира да не изостави болното си дете

16.05.2019 / 12:18 0

Снимка: Facebook

Делянка Постолова сама се грижи за дъщеря си Александра, която е с множество увреждания и е напълно сляпа. Александра вече е на 34 години, но умственото ѝ развитие и нуждите, които има, са многобройни. Двете жени са "затворници" в дома си в село Дрен, разказва специализираният сайт HelpKarma.com


Като личен асистент на дъщеря си, Делянка получава около 300 лева, плюс инвалидната пенсия на Александра – 245 лева. Поради липса на пари, Делянка помага в домакинството на приятели в селото, за което получава 30 лв. дневно. Делянка е потънала в дългове и заеми и всичките им доходи се използват за погасяването на кредитите, които имат. Разходите на месец възлизат на около 600 лв. кредити, 280 лв ток /през зимните месеци/, 30 лв. вода. 

В тези разходи не са включени необходимите средства за лекарства, памперси на Александра, храна и домакински нужди. Затрудненията започнали преди 3 години, когато внезапно съпругът на Делянка получил инсулт. Наложило се жената да напусне работа, за да го обгрижва. Състоянието на мъжа ѝ се влошавало, а за лечението им трябвали пари. Това се оказало превратният момент в техния живот. Необходими били средства за транспорт, за рехабилитации, средства за ампутации на краката.

Въпреки трудностите, Делянка не се отказала. Единствената ѝ мисъл и надежда била да го запазят до тях. Наложило се да тегли кредити, да взима на заем от приятели, роднини, познати. За съжаление, на 17 юни 2017 г. бащата на Александра умира, а след 1 седмица и свекърът на Делянка, който до онзи момент също помагал със своята малка пенсия. 

Така Делянка и Александра останали сами с многобройните заеми. За съжаление, през времето, когато работи, Делянка се налага да остава Александра самичка. За да може да наблюдава случващото се с дъщеря си и да може да работи спокойно, дарител, закупил камера, с която да следи онлайн и в реално време какво прави дъщеря ѝ и дали се чувства добре.


 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама