Италианският футбол е с дългове от 2,5 милиарда евро заради COVID-19

26.03.2020 / 21:11 0

Едно от наследствата на COVID-19 ще бъде много тежката икономическа криза, която засяга света на футбола, който вече търси мерки за намаляването на загубите. Клубовете вече планират да намалят заплатите на своите играчи, съобщава Dsport.bg.

Разходите на Серия А са нараснали с 500 милиона, от 3 милиарда на 3,5 милиарда евро.

За сравнение обема на продажбите е 2,722 милиарда евро.

Дълговете също продължават да нарастват. Сега те са близо до 2,5 милиарда евро и рискът от „имплозия“ е огромен.

През последните години клубовете в Серия А бяха погълнати от увеличението на печалбите от телевизионни права (1,44 милиарда евро) и търговските приходи (650 милиона евро). „Съкровище“, което обаче отборите използваха за подсилване на своите състави, а не за добродетелни инвестиции в инфраструктурата и др.

Заплатите се увеличиха с почти 300 милиона. Серия А продължава да харчи заеми и очевидно това не е най-доброто условие, за да се изправиш пред срива на икономиката.

Само пет от 20-те отбора в Серия А са с положителен баланс – Наполи (+29,2 милиона евро), Аталанта (+24 милиона евро), Сампдория (+12,1 милиона евро), Сасуоло (+8,1 милиона евро) и Удинезе (+1,2 милиона евро).

Ювентус и Интер преживяха години на разрастване. Сега при тях ще има застой, но ще продължат да разчитат на своите солидни собственици – Аниели и Сунинг.

Много деликатна е ситуацията с Милан, който натрупа загуби от 528 милиона евро за пет години и бъдещето на клуба зависи от фонда „Елиът“.

Рома от своя страна вече сериозно е засегнат от пандемията от коронавирус, тъй като продажбата на клуба на бизнесмена Дан Фридкин е замразена.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама