Италианци ще опитат да изправят закъсалия Спартак 1918 на крака! Вижте какво обещаха

30.12.2014 / 17:35 10

Шефът на Спартак 1918 Антон Фажев обяви екипа, с който ще започнат пролетния полусезон. Функциите на технически директор ще изпълнява Пиетро Белардели. Синът му Джузепе Белардели ще е изпълнителен директор, а специалистът по работа с вратарите Франческо Титосто ще е помощник треньор. Наставник остава Иван Маринов-Маслара, под чието ръководство отборът спечели единствените си шест точки през есента.

"Уговорката ни с италианците да започнат веднага да финансират клуба, а на Общото събрание в края на януари техни представители да влязат в Управителния съвет. Засега не са водени разговори да станат собственици на спортния комплекс "Спартак", който държи имотите на клуба. Такива евентуално ще се проведат, след като завърши ревизията на комплекса", уточни Фажев.

Разбра се още, че световноизвестната италианска фирма Solidus става спонсор на клуба. Нейният административен директор Франческо Дел Тосто проведе първи разговори за съвместно партньорство с община Варна в понеделник с кмета Иван Портних. Изпълнителният директор Джузепе Белардели уточни, че техни агенти ще преговарят с чужди футболисти, които не са само италианци.

"Целта ни е да съберем добър отбор, който да остане в "Б" група, а след това да преследва и по-високи цели. Не се плашим от състоянието, в което поемаме клуба и се надяваме, че с добри резултати и игри ще върнем публиката на трибуните", каза Белардели.

Неговият баща Пиетро пък допълни: "Където съм бил във футбола, съм успял. Не идвам тук, за да си заложа името и авторитета както моя, така и този на сина ми. Както един дом се гради тухла по тухла, така ще опитаме и да подредим нещата в "Спартак". 10 точки изоставане от зоната на спасяващите не са много, тъй като става въпрос само за три спечелени мача. По-голямата ни цел обаче е освен оставането във втори ешелон, да изградим един добър отбор, с перфектна организация и финансиране, да подобрим хигиената на стадиона, за което вече съм получил обещание за съдействие от кмета на Варна и ако е възможно след две-три години да излезем на международната сцена".

Наистина отлично като намерения, но изпълнението виси във въздуха. Все пак във Варна не живеят аборигени и спокойно можем да попитаме:

Първо: Господа, откъде този интерес към един закъсал български клуб?

Второ: Говорите общи фрази, но не става дума за финансиране в прав текст - примерно парите ще дойдат оттук или оттам и ще бъдат толкова. Като би било добре да се обяви и рамката на бюджета през тези 2-3 години, когато Спартак щял да излезе на международната сцена. Нали така се работи в перспектива?

Трето: Каква е гаранцията, че това което говорите и обещавате сега ще се случи, а не е само прах в очите?

Четвърто: Откъде е този напън и зор да помогнете на Спартак, защото обикновено когато даваш, искаш да получаваш. Или иначе казано - търсите ли някакви лични облаги? Или може би сърцата ви са спартаклийски? Ако е така, всичко е супер!

Пето: Готов съм да си посипя главата с пепел и да се извиня за съмненията, ако намеренията ви се окажат кристално чисти, а резултатите под ваше ръководство докарат във Варна за мачове със Спартак отбори с имена и авторитет, участващи в Лига Европа. Тогава феновете на отбора, колкото и обезверени да са, ще ви признаят. О, меко казано е. Те ще ви боготворят! Дотогава всичко е обвито в мъгла! До доказване на противното!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
magnit (преди 9 години)
Рейтинг: 1210 | Одобрение: 290
2
7
444 (преди 9 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама