Италия чака българи да ѝ оберат реколтата
Снимка: Булфото, архив
На 3 юни пада и последното препятствие пред свободното движение из Италия. Апенините се отварят за всички европейци, които вече могат да влизат свободно, без изискването да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. Много страни, сред които и България, поставят обаче и в бъдеще пристигащите от Италия под карантина, поради което туризмът ще почака, пише "24 часа".
За сметка на това обаче италианското земеделие чака с отворени обятия завръщането на работната ръка от ЕС. Румънците, българите и поляците, които сега могат да дойдат без пречки на Ботуша, са надеждата за глътка въздух при събирането на реколтата и в животновъдството.
Допреди епидемията в италианското земеделие работеха 150 000 работници от България, Румъния и Полша. Само българите бяха над 11 200, но повечето напуснаха страната в началото на кризата. Италианската конфедерация на земеделските производители твърди, че 1/4 от продукцията Made in Italy излиза от ръцете на 370 000 чужденци, които идват като сезонни работници всяка година.
Продължението на статията четете ТУК!
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!