Италия и Германия искат не затваряне на границите, а нов подход към бежанците

05.05.2016 / 23:38 5

Бтв

Италия и Германия излязоха с обща идея за уреждане на бежанската криза.


Вместо да се строят огради, решението е да бъде изработена стратегия за Африка и да се инвестира в този континент, смятат германският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Матео Ренци.

„Ако искаме да решим проблема за следващите години, трябва да инвестираме в международното сътрудничество, в помощ за развитие и в създаване на възможности за работа“, заяви Ренци.

Канцлерът Меркел от своя страна призова да се сподели тежестта на миграционния приток, тъй като затварянето на границите не е решение. По думите ѝ трябва да се намери изход от мигрантската криза, без да се разрушава Шенгенското пространство.

„Или ще защитим нашите външни граници и ще го направим заедно, или рискуваме да се върнем към национализма, което означава да загубим свободното придвижване на хора и бизнеси“, каза тя.

За по-голяма солидарност се обяви и премиерът Бойко Борисов в интервю за агенция АФП. Призивът му бе насочен към страните от Източна и Централна Европа, които се противопоставят на предложението на Евросъюза за разпределение на бежанците.

Борисов същевременно потвърди ангажимента страната ни да приеме толкова бежанци, колкото е предвидено според квотната система, определена от Брюксел.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
6
Мари Хуана (преди 7 години)
Рейтинг: 10314 | Одобрение: 4759
Големи умници, все едно да наливаш от пусто в празно! Да инвестираме в Африка означава с пари на европейските данъкоплатци да се обогатяват политическите сили в Африка. Парите няма да стигнат до бедните чернилки и те ще продължават да нахлуват в Европа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама