Иван Димитров: Вкарват стрес от Ковид-19 във всички нас, без да виждаме нещо притеснително, дори процентът на заболелите пада

30.06.2020 / 23:02 0

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: Телевизия 7/8

Най-потърпевшите от извънредното положение са хората с хронични заболявания. При тях имаше липса на лекарства, неприемане на пациенти с тежки хронични заболявания, което води до усложнения на състоянието им. Получихме много сигнали и въпреки нашите запитвания чрез медиите до Министерството на здравеопазването, за съжаление нищо добро не се случи. Тези хора останаха без лечение. Мога да го кажа от личен опит, от първо лице. Моята майка, която я погребах преди два дни, беше с хронично заболяване „лупус”. Заради това, че всички хвърлиха усилията да ни плашат, спряха да приемат хора с тези заболявания и тя просто си отиде без време, защото не получи адекватното лечение.

Това каза в Телевизия 7/8 Иван Димитров от Федерация „Български пациентски форум”.

Ето част от това, което още заяви пред Иво Сиромахов членът на обществената организация:

„Националният оперативен щаб вкара паника във всички нас, вкара в обществото, всеки ден божи чувахме как ще умреме.

Аз съм кардиогичен пациент с диагноза „фамилна хиперхолестеролемия”, която е десет пъти по-смъртоносна от онкологичните заболявания. За съжаление кардиогичните пациенти умират и продължават да умират в къщите си, не стигат до лечение. Проф. Иво Петров каза, че за един ден са починали 300 човека кардиогични пациенти, само за един ден.

Преди две години го изкарах този Ковид, той не съществува в България или Европа от вчера. Абсолютно същите симптоми. За 2 дена вдигнах много висока температура, започнах да кашлям, започнаха да ми свирят дробовете, припаднах. Това беше в Италия, в едно градче в Падова, което е с размерите на Перник. Отидох, много бързо ме приеха. Казах им, че съм кардиогичен пациент. За отрицателно време ми направиха всички изследвания, за да проверят дали проблемът не е от сърцето, казаха „тежка инфлуенца”. В 2,20 вечерта ме приеха, в 7 сутринта ме изписаха с обдишване, не интубиран, с антибиотици и всичките неща, и след 3 дни моето заболяване започна да отшумява и премина нормално, както трябва да преминава един вирус, какъвто е Ковид-19.

Стресът сега, който вкарват във всеки един от нас, не е въз основа на нещо трагично, нещо страшно.  Ето статистика от Министерството на здравеопазването: На 6 април са направени 252 теста, има 18 случая, на 19 април – 435 теста, 53 случая, днес 4525 теста, 140 случая. Не виждаме нещо, което да е притеснително, дори процентът пада. Нашият въпрос, който ние зададохме, защо се налага да има такъв страх, такова натягане и такава паника, която се вкарва във всички нас. При положение че през 2009 година имаше свински грип и данните на СЗО също сме ги предоставили на Министерството на здравеопазването, не че те не ги знаят. През 2009 година според СЗО от свински грип заболелите са между 700 милиона и 1 милиард и половина. Тогава не помня да е имало такъв страх и такова затваряне, починалите са били около 600 000, като това според СЗО е 15 пъти по-малко от реалната смъртност, защото голяма част от хората не са били въобще изследвани, те са починали....”Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама