Иван Георгиев: Чудовищни неща се говорят за нас в Македония, само дето българите не са яли деца

30.10.2018 / 09:35 9

Чудовищни неща се говорят за нас в музеите в Македония. Само дето на твърдят, че българите са яли деца. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Иван Георгиев, който е автор на филма „Македония – последният проект на Коминтерна“.
„Това, което пише в учебниците в Македония, трябва да се знае, защото то формира отношението към България. Още в шести клас децата в Скопие учат, че българите били татаро-монголско племе, а когато славяните дошли на територията на Македония, те заварили античните македонци. На всяка страница има писани безумия като например за македонски въстания срещу българите. Писатели, които никога не са писали на македонски, са изкарани македонци“, добави Георгиев.


Проф. Иван Илчев, който пък е член на съвместната Българо-македонска комисия по историческите въпроси, каза, че безумията в учебниците служат за промиване на мозъци. Те са писани по нареждане на правителството в Скопие.
„В Македония през последните 105 години като изключим Първата и Втората световна война български учебник не е влизал. Едно от забранените неща в Титова Югославия бяха българските исторически книги. Виждаме резултата от едно тотално промиване на мозъците в продължение на повече от век“, заяви професорът.


„Българската държава е правила много грешки в политиката си. Връщането на костите на Гоце Делчев в Скопие е една от тях“, коментира той.
„Учебниците в Македония са антибългарски. Трябва да се смени тона. Постигнахме съгласие да се публикуват източници. В македонските за разлика от българските не са посочени източниците“, обясни Илчев.
В македонските учебници пише: „создаваньето на македонскиот народ бил долг процес коj почнал во VIII век пр.н.е.”.
Водещият Антон Хекимян прочете в една от книгите, че българите сме били турско племе.


„Како скитачко племе, Бугарите постоjано го менувале местото на живеенье. Се занимавале со одгледуванье коньи, со лов и ограбуванье”, пише в един от учебниците, показани в ефира на бТВ.
„Св. Консшаншин – Кирил и неговиот брат св. Мешодиj, во 855 година ja создале словенска азбука наречена глаголица. Глаголицата се состоела од 38  букви. Токму во тоа време во североисточните области на Македониja почнале бугарските напади, па светитие брака морале да ja напуштат Македониja”, пише в историческите учебници.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
якошиба (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СПОКО КАТО СЕ ОТКАЧАТ ОТ РУСИЯ И ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ПЕЯТ
11
2
гмо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всичко това е дело на комунягите. Те са тези, които потъпкаха националния интерес и стоят зад създаването на т.нар. македонска нация и държава. Те са националните предатели, които трябва да понесат политическата и морална отговорнст за всичко това.
8
0
Моргана (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами то първо вижте,как промиват мозъците на НАШИТЕ ДЕЦА ЗА ТУРСКОТО РОБСТВО,ПОСЛЕ ПЛЯМПАЙТЕ ЗА македонците.
13
0
ханко брат (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тъй ще е, докато нашите наведени политици се изживяват , като миротворци на Балканския полуостров, но историята ни учи, че винаги България го е отнасяла .
6
0
ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пиши на български бе,говньо !!!!!!!!!!
9
1
коментатора (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Македония е типичен пример когато една лъжа като се повтаря многократно то се възприема като истина . Същото е и с болшивишкият социализъм по който още страда половин България . Защо тогава Македония да се отказва от измислената си история щом самите ние не се отказваме от измисленото "равенство" между хората но с "диктатура" на една част от тях над останалата !
17
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 146859 | Одобрение: 57069
Какво ви учудва.......? Разговаряш с бесарабски българин и той на чист руски език ти обяснява, че е българин......Разговаряш с македонец и той на чист български ти обяснява, че не е българин.......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
7
WSJAKA LAZA SE GRADI NA MALKATA IZTINA (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
NIE BALGARITE DA NE SE PRAWIM NA SWEDCI:woot::woot::woot:TO SE WIDJA NAI JASNO KOGATO CJALATA PAPLA4 NAHLU W ZAPADNA EWROPA I SWETA:woot::woot::woot:TE I ZATOWA BJAL BOB MJATAT ZA NAS I W ZAPADNA I NA WSJAKADE PO SWETA DE,SAMO GDETO NEISKAME DA GO WIDIM DA GO 4UEM I DA SI PRIZNAEM:woot::woot::woot::woot::woot: 
18
0
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И така ,докога ще търпим????? Защо не се държим като гърците? Защо не се уважаваме? Защо нямаме лично достойнство?? Историята  е за да се учим от грешките си, но когато грешките са последователни и постоянни, то това се нарича тъпотия!  Отрежи ги за ЕС и баста! Кажете го ясно и категорично. Накарайте ги да коленичат, да се молят, но първо да пренапишат лъжовната си история и да сложат намордник на лъжовната си преса и на своите политичари!!!!!!   Първо ги признахме, после им дадохме танкове, които те препродадоха, коткахме ги, дондуркахме ги , а те ни обиждат и хапят...Майната ви политици! 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама