Иван Георгиев e арестуваният за убийството на англичанката, ДНК го заковало

02.08.2015 / 14:05 2

Мъж около 40-те години с богато криминално досие е арестуван за убийството на британската гражданка в ямболското село Маломир, предаде 24 часа.

Името му е Иван Георгиев и е многократно осъждан за кражби, научи 24 часа. Пребивавал от тяколко месеца в селото. Най-вероятно причината за нападението е грабеж.
Георгиев е бил задържан още в същия ден, в който е намерен трупа на 60-годишната Бенет. Аутопсията показала, че жената е претъпяла и сексуално насилие, а по следите от обгаряне станало ясно, че убиецът се е опитал да прикрие следи. Оказало се обаче, че е оставил достатъчно биологичен материал за ДНК.

Именно ДНК-то експертизата е най-силният коз на разследването, разкриха запознати. Пробата е извършена експресно в бургаската базова научно-техническа лаборатория.
Когато днес премиерът Бойко Борисов съобщи в Сливен, че убийството е разкрито, той поздрави както ямболските криминалисти, така и експертите от Бургас.
Задържаният е от ромски произход.

Полицията действа наистина много експедитивно, надявам се хората в селото, повечето от които са възрастни, да се успокоят бързо, коментира кметицата на Маломир Христина Димова.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ivanov (преди 8 години)
Рейтинг: 845 | Одобрение: 145
Romski proizxod...... A kak'v da e......!!!
1
2
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 346438 | Одобрение: 56318
Ромски произход.......С една , а не с две думи : ЦИГАНИН......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама