Иван Гешев: Време е прокуратурата да поеме отговорност за собственото си управление

24.10.2019 / 11:12 1

Снимка: Novini.bg

Концепцията ми не е научен труд, а е с чисто практическа насоченост. Към нея не би могло да има изисквания за висок научен стил. Тя е чисто стратегически документ. Това каза по време на изслушването му във Висшия съдебен съвет зам.-главният прокурор и единствен кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Novini.bg.

Увереност, че ще се справя с отговорностите, задачите, проблемите, които биха стояли пред мен, ако бъда избран и че имам сътответния административен капацитет ми дават дългогодишният ми стаж в правоохранителните органи и реалният ми управленски стаж на различни нива в прокуратурата, заяви Гешев.

При ясните атаки срещу мен, срещу семейството ми и срещу прокуратурата, мотивацията ми е доверието на прокурорите от колегията, което е доверие не само към мен, а и към колегите и към поститнатото от тях. Аз бях наясно, че имам подкрепата им да участвам в тази процедура и всякакво друго решение би било предателство към труда им от последните години, което явно дава резултати и вече се отчита от Европейската комисия. Смятам, че е време прокуратурата да поеме сама отговорност за собственото си управление. Това явно не е само мое мнение, а и на почти цялата професионалната общност, видно от препоръките, които постъпиха във Висшия съдебен съвет, посочи кандидатът за главен прокурор.

В България съществуват политико-икономически кръгове със сериозен финансов и политически ресурс, те определено са засегнати от действията на прокуратурата. През годините те се хранеха от това говорене и изграждаха идеологическата си база върху компроматни атаки срещу прокуратурата и съдебната власт. Аз не приемам това, че се опитват да ми кажат кое е истина и кое не е истина, кое е лъжа и кое не е лъжа, че ще се събудя и ще излезе поредната хибридна статия, с която ще обидят теб и семейството ти, че ще се опитат да те омаскарят и да оцапат името ти. За да не излезе утре поредната фалшива новина, че аз не спазвам демократичните ценности и че това е политическо говорене, аз не смятам да забранявам чуждото мнение, но не приемам подхода да ми се казва на мен какво да мисля и говоря. Това не е политическо мислене, а отговор на политическа атака. Тези атаки бавно уронват престижа не само на прокуратурата, а и на цялата съдебна власт, заяви Иван Гешев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
... (преди 8 месеца)
Рейтинг: 11904 | Одобрение: 4339
Няма нужда, неудачника от БКП е на снимката.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама