Иван Костов представя във Варна втората си книга „ПОЛИТИКАТА ОТВЪТРЕ“

28.11.2022 / 10:58 0

На 29 ноември от 18 часа във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъде представена книгата на Иван Костов „Политиката отвътре“.

 

Иван Костов - министър-председателят на България в периода 1997-2001 г., идва във Варна по покана на читатели за разговор, посветен на новата му книга “Политиката отвътре”. Написването ѝ е отнело близо 20 години, а бившият премиер определя труда  си като своето политическо завещание. 

„Политиката отвътре“ не е само разказ за прехода. Тя е учебник по политическо достойнство.

В тази книга министър-председателят на България в периода 1997 - 2002 г. споделя своя опит, разказва за допуснатите грешки, но и за верните решения, въвели България в общността на свободните и развити държави. Авторът посочва причините страната ни да остава пленена от мафията, противопоставила се яростно на всеки опит за налагане на върховенство от закона; описва превземането на съдебната власт, службите за сигурност и медиите, спирането на реформите, подменянето на истината и носталгията по комунизма, заради които преходът остава недовършен и българската демокрация в криза.

Политиката е в криза - не само в България, но и по света. Все повече хора я възприемат като злоупотреба с власт, като корупция и измама, а не като служба на обществото. Все повече я разбират като обслужване на конкретни интереси, вместо провеждане на реформи, спазване на принципи и прилагане на идеи. „В дните, когато приключвам този текст, е все по-очевидно, че почти навсякъде политиката затъва в популизма“, предупреждава Иван Костов.
 

Срещата на Иван Костов с читатели и представянето на "Политиката отвътре" във Варна е от 18 часа във Фестивален и конгресен център.


 

* публикацияСледете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама