Ивелина Василева за багерите в Рила: Грубо посегателство върху природата

30.06.2020 / 21:24 0

Снимка Булфото, архив

Ивелина Василева, председател на Комисията по околна среда и водите в НС, определи багерите в Рила като грубо посегателство върху природата, цитира думите й БНТ.

"Извършват се проверки за приложените процедури, за указанията, които са давани в хода на изпълнение на проекта, който е реализиран и с европейско финансиране. Надявам се тези проверки да покажат резултат и установяване на това, как са прилагани процедурите и законодателството и ако има отговорни, те да понесат отговорност”, каза още тя., цитирана от 24 часа.

Ивелина Василева коментира и протестите на природозащитници срещу готвените промените в Закона за биологичното разнообразие, касаещи мрежата "Натура 2000“.

"Ангажирахме се да проведем широко обсъждане с всички, които изразяват своите резерви относно законопроекта, който е на дневен ред и се обсъжда в Народното събрание. Нашата цел е да постигнем консенсус по основните въпроси, свързани с няколко неща – първо стриктно прилагане на европейското законодателство, подобряване на капацитета на всички звена и органи, които имат отношение към защитните зони."

Природата за нас е изключителна ценност, стратегически ресурс. Нашата цел е да постигнем съгласие от всички към следващата стъпка за подобряване на управлението на мрежата "Натура 2000". Ако не стигнем до това съгласие, ще коригираме нашето отношение към законопроекта, посочи Василева.

Текстовете не касаят обхвата на териториите, които попадат в "Натура 2000". Намаляване на обхвата на мрежата може да бъде направено само от Европейската комисия, на национално ниво няма такъв механизъм, коментира още Василева.


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама