Ивет Лалова: В Токио искам да бягам и на мен да пише "България"

22.07.2021 / 08:58 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Ивет Лалова отброява дните и часовете до петата си олимпиада в Токио - постижение, с което могат да се похвалят единици в спринта - спортист, с който се гордеем всички българи, каза водещата на сутрешния блок по БТВ и включи на живо спринтьорката:

 

"Развълнувана съм, преди самото пътуване трябва да се подготвят много неща - тестове за Ковид, багажи, а трябва да продължавам тренировъчния процес, лудница е, да си го кажем с една дума. Но е хубаво, вълнението е голямо вече. 

Винаги съм била много твърда към себе си. За мен това е една дълга кариера, в която съм имала щастието да имам подкрепата на едно много високо ниво, каквото са олимпийските игри. 

Всяко нещо си има цена. Тя е висока, но през годините научих, че колкото повече обичаш работата си, колкото повече удоволствие извличаш и обич получаваш чрез нея, каквато аз получавам чрез публиката, толкова по-лесно стават нещата и толкова повече не тежи тази цена, колкото е висока на моменти. 

Спринът на 200 метра е много приятен, летиш, с висока скорост. Една огромна част от спринта е един полет.

След жестоката контузия в Атина преди 16 години намерих себе си, на 21 години трябваше да разбера своите и слаби и силни страни и дадох всичко от себе си. 

Бързото първоначално завръщане на пистата не беше толкова сложно, защото се държах като професионален атлет. Истинското завръщане към световните състезания отне много години и силна психика. 

Това, което оставя аз, може да бъде мотивация за много хора, защото има хора със счупена бедрена кост, които не продължават след това, дори не могат да проходят нормално, нека моят пример да ги мотивира. 

За мен последният сезон е с по-малко състезания, пътуванията са трудни, но спокойствието го намирам между София и Риети. На моменти много трудно беше по време на пандемията, нашите тренировки не трябваше да спират. Този път към Токио е подготвян повече от 2 години, без сигурност, бягане на висока скорост, беше трудно. Има огромна доза удовлетвореност, щастливи сме, че дойде моментът.

Мисля, че не съм се срещала с коронавируса. Да, аз съм ваксинирана, за да бъда спокойна и въпреки това не съм спокойна, но всеки да направи своя избор за себе си. 

Всеки ден ще бъдем тествани. Във всеки един момент рискуваш всичко да свърши в един момент, надявам се да се адаптираме към това.  

За мен успехът е да бягам с цялото си сърце и на мен да пише "България". Изправям се срещу поредните съпернички. Смениха се няколко поколения спринтьорки. Тези момичета сега са на по 20 години. Много от тях гледат с огромно уважение към мен. Между поколенията има съревнование, но има и уважение. 

Съпругът ми гори заедно с мен и това не е малко. Това е щастието да работим заедно. Благодаря му безкрайно. Осиновихме куче, което преобърна живота ни. Неговият предшественик остави огромна празнина в сърцето ни. Има хора, за които животните са само животни, но моят лабрадор си беше като детенце. След неговата загуба не вярвах, че друг ще запълни тази празнина и сега сме неразделни. Новият се казва Токио. Всеки път, когато бягам, съм най-близо до мечтите си. Не искам да казвам, че това ще бъде последното ми състезание, защото не си представям бягане през празни трибуни."Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама